Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: hatalmas havazás jöhet a gleccserekre

2017.10.21. Stánicz Balázs

A legfrissebb előrejelzések szerint az elkövetkezendő napokban hatalmas havazás előtt állnak az osztrák hegyek. A szerencsésebb gleccsereken a mágikus egy méter friss hó is összejöhet szerdáig.
Hintertux a napokban - fotó: facebook
Hintertux a napokban - fotó: facebook
Az átlagnál hűvösebb szeptember hetente hozta a friss havat az osztrák hegyekbe, amivel megalapozta az őszi síszezont a gleccsereken.

Kaprun csütörtökön

Október is változékonyan kezdődött, majd a borút derű követte és immáron közel két hete tart a napsütéses idő. Az aranyló ősznek azonban legkésőbb vasárnaptól vége, egy markáns hidegfront éri el Ausztriát, holnap estére 1400 méter alá süllyed a hóhatár.
Az aranyló ősznek vége (Grossglockner) - fotó: Stánicz Balázs
Az aranyló ősznek vége (Grossglockner) - fotó: Stánicz Balázs
Kisebb-nagyobb megszakításokkal szerdáig hóeséssel számolhatunk 1000-1500 métertől vagyis az alacsonyabb hegyek is fehér ruhát ölthetnek, a magashegységekben kifejezetten télies időre készülhetünk, hétfőre -7 -10 fok közti maximumértékekkel számolhatunk 3000 méteren.
Stubai gleccser csütörtökön - fotó: facebook
Stubai gleccser csütörtökön - fotó: facebook
Átlagosan fél méter körüli havat várunk a tiroli gleccsereken, azonban kelet felé nagyobb mennyiségek jöhetnek össze, a számítások szerint a havazás súlypontja a Zillertali-Alpok keleti részében, továbbá a Magas-Tauern hegységben várható. Hintertuxon 80-90 cm, Kaprunban 80-100 cm, Mölltalon 80 cm hó eshet. Dachstein is kiemelkedik, 70-80 cm.
Mölltal pénteken - fotó: schultz webcam
Mölltal pénteken - fotó: schultz webcam
A havazás miatt hétfőre virradóra fennakadásokkal lehet számolni a magasabb (1500 méter feletti) hegyi utakon, minden bizonnyal jó társ lesz a téli gumi, hólánc többek közt az obertauerni hágónál.
Kaunertal gleccser a hét elején - fotó: facebook
Kaunertal gleccser a hét elején - fotó: facebook
A havazásból csaknem teljesen kimarad Kelet-Tirol, Karintia nagy része és Stájerország déli területei. A határ közeli osztrák síterepek közül Stuhlecken és Hochkaron 10-20 cm hó eshet, ebben a régióban a hóhatár 1300-1600 méter közt lesz.
KOMMENTEK

Szállástippek
Das Alpenhaus Kaprun csillagcsillagcsillagcsillag
4 csillagos wellnesshotel mindössze 200 méterre a Maiskogelre/Kitzsteinhornra szállító kis kabinos lift alsó állomásától. Tágas, modern szobák félpanzióval és uzsonnával, uszodás wellness részleg sokféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern részben kutabarát apartman 2-10 fő részére Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.