Menü ≡

Ausztria: méteres hó a gleccsereken

2017.11.07. | Szerző: Stani
A vasárnapról hétfőre virradó időszak óriási havazást hozott az osztrák hegyekbe, rövid idő alatt hatalmas hómennyiségek jöttek le, a legjobban a gleccserek jártak.
h i r d e t é s
Ezúttal a nyugat-tiroli gleccserek részesültek leginkább a jóból, így Kaunertal, Sölden, Pitztal és Stubai. Egy éjszaka, egészen pontosan 12 óra leforgása alatt helyenként méteres hó esett, így Stubaiban.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A hirtelen jött hó miatt hétfőn több gleccsersíterep zárva tartott Tirolban. Keletebbre szerényebb mennyiségek jöttek le, de a fél métert így is elérte Kaprunban és Dachsteinen.
A gleccserek mellett jelentős mennyiségű hó hullott a kelet-tiroli és karintiai hegyekben, 2000 méteren 30-50 cm, itt-ott ezt meghaladó hó jött össze.
Stájerországban is derekasan havazott, Planairól (Schladming) 30 cm havat jelentettek, itt egy felvonóval nyitnak a hétvégétől, így Kitzbühel mellett ez a második nem gleccsersíterep, ahol csúszhatunk.
Az osztrák gleccsereken jelenleg minden túlzás nélkül fantasztikusak a viszonyok és a héten 2000 méter felett marad a tél, sőt vasárnaptól újabb lehűlés következhet.
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »