Ausztria: méteres friss hó esett délen

2020.12.29. Stánicz Balázs

Hétfőn ismét jelentős havazás érte el Ausztria déli részét, elsősorban Karintiában és Kelet-Tiroban esett rövid idő alatt hatalmas hó, átmeneti fennakadásokat okozva a közlekedésben.
Autó a hó alatt Lienzben (Kelet-Tirol)
A hóesés ezúttal Kelet-Tirol Karintiához közeli felét, nevezetesen a Lienzi-Dolomitokat és a lesach-völgyi hegyeket (Karni-Alpok) érintette, továbbá hatalmas hó esett Karintiában. Ezúttal a déli tartomány keleti része is részesült az égi áldásból, Klagenfurtban és Villachban is igazi téli idill honol. A hegyekben 50-100 cm hó esett.
Kötschach-Mauthen 700 méteren (Karintia) - Fotó: Alpencamping
A nagy hó és a lavinaveszély miatt lezárták a Plöcken és Wurzen hágón átvezető utat. Lakat alá került a Karintiát Kelet-Tirollal összekötő B110 illetve B111-es főút egy része. Kötschach és Wacht közt a késő délutáni órában több kisebb lavina is az útra zúdult. Megannyi hegyvidéki út csak hólánccal járható.
Nassfeld - Fotó: Lawine Kärnten
Az idei szezonban ez a második nagyobb havazás, ami újra betemeti Ausztria déli hegyvidékeit. Mától ugyan csökken a hóesés intenzitása, szerdán, csütörtökön akár napsütés is lehet, azonban pénteken dél felől ismét több napos havazás kezdődhet.
Hétfői hómennyiségek Karintiában - Fotó: Feuerwehr Liesing
Az északi területekre jóval kevesebb hó jutott, többnyire 5-15 cm. A kedd esti órákban Salzburg és Tirol tartomány egyes részein egy Bajorország felől érkező csapadékzóna okozott kisebb hóesést.
Lienz (Kelet-Tirol)
KOMMENTEK
nagyzoli | 2020.12.29. 16:31
De jó, van mit nézegetni a monitor előtt! :)
Czebe Márti | 2020.12.29. 18:20
Magyarországról meg nem lehet menni sielni. Igy marad a szivfájdalom, és a sóvárgás!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.