Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: 20-40 cm friss hó és mínusz 20 fokos hideg

2020.12.27. Stánicz Balázs

Karácsonykor észak felől hidegfront érte el az osztrák hegyeket. Helyenként 30-40 cm friss hó esett és kimondottan hideg lett, így újra üzemelnek a hóágyúk. Hétfőn nagy havazás érkezhet délre
Obertauern napsütésben - Fotó: foto-webcam.eu
Obertauern napsütésben - Fotó: foto-webcam.eu
Ezúttal az Északi-Alpok részesült némi égi áldásban, a legtöbb síterepen 5-15 cm hó esett, egy-két magasabb sípályán ennél több. Salzburgban 48 óra leforgása alatt közel 40 cm hóval gyarapodott a hóréteg Kaprunban, 20-30 cm hó esett Obertauernon, Hochkönigen és Gasteinen.
Schladming - Fotó: Schladming-Planai
Schladming - Fotó: Schladming-Planai
A nyugatabbi stájer síterepek átlagosan 10-20 cm havat kaptak, a határközeli terepeken 5-10 cm friss hó hullott.
Kaprun környéke - Fotó: foto-webcam-eu
Kaprun környéke - Fotó: foto-webcam-eu
A hóesésel egyidejűleg igen hideg levegő árasztotta el Ausztriát. Szombaton napközben a gleccsereken -20 C fokot mértek. A völgyekben is zimankó lett, vasárnap reggel több településen is -20 C fok körüli értékeket mértek. -20,4 C fokra ébredtek a lungaui (Salzburg tartomány) St Michael lakói, de hideg volt a kelet-tiroli Lienzben is, ahol -15,9 fokot mértek 650 méteren, illetve St Jakobnál (Kelet-Tirol) is, itt -19,9 fokig süllyedt a hőmérő higanyszála.
St Jakob (Kelet-Tirol) - Fotó: foto-webcam.eu
St Jakob (Kelet-Tirol) - Fotó: foto-webcam.eu
A hideg időt igyekeznek a síközpontok kihasználni és szinte mindenütt üzemelnek a hóágyúk. Ugyanakkor már az előszobában az újabb havazás, ezúttal a déli területek kaphatnak jelentős mennyiségű havat, méghozzá rövid időn belül.
Falkert (Karintia) - Fotó: foto-webcam.eu
Falkert (Karintia) - Fotó: foto-webcam.eu
12-24 óra alatt 20-60 cm hó eshet Kelet-Tirolban. Karintiában a Karni-Alpokban és a Lesach-völgy környékén 60-80 cm-t, helyenként akár 100 cm friss hóval számolnak a meteorológusok. A Karavankák magasabb részein 80 cm hó jöhet össze, Klagenfurt városában is 10-20 cm havat jósolnak. Keleti régiók jóval kevesebb havat kaphatnak.
A déli és a kora délutáni órákban várható a legintenzívebb havazás, akár 10 cm is eshet óránként, ami minden bizonnyal átmeneti fennakadásokat okozhat a közlekedésben. A déli régió legutóbb három hete kapott rekord havat, akkor sok helyütt a völgyekben is 200 cm hó esett.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.