Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: méteres hó érkezhet a hegyekbe

2024.09.09. Stánicz Balázs

A legfrissebb időjárási előrejelzések szerint a hét második felében igazi tél érkezik a magasabb osztrák hegyekbe, a hétvégéig 70-100 cm hó is összejöhet, helyenként ennél nagyobb mennyiségek. A hóhatár átmenetileg 1000-1500 méter közé süllyedhet.
A magasabb hegyekben méteres friss hó is eshet - Fotó: Stánicz Balázs (archív)
A magasabb hegyekben méteres friss hó is eshet - Fotó: Stánicz Balázs (archív)
A szeptemberi havazás megszokott az osztrák hegyekben, de a mostanihoz hasonló mennyiségek kétségtelen nem minden évben fordulnak elő. Ausztriába a mai napra megérkezett az ősz, egyelőre azonban csak a magasabb régiókban 2700-2800 métertől felfelé havazik.

Szerdáról csütörtökre érkezik egy markáns frontrendszer, egyrészt egy kiterjedt mediterrán front délről, másrészt hideg, sarkvidéki levegő északról. A kettő násza jellemzően nagy havazással kecsegtet. Az előrejelzések szerint 70-100 cm hó is összejöhet a hétvégéig a gleccsereken, helyenként ennél nagyobb mennyiségek sem kizártak.
A hét második felére várható hómennyiségek, ha jobban megnézzük láthatunk 150 cm feletti régiókat is az Ubimet számításai szerint - Forrás Ubimet
A hét második felére várható hómennyiségek, ha jobban megnézzük láthatunk 150 cm feletti régiókat is az Ubimet számításai szerint - Forrás Ubimet
Pénteken Salzburg tartományban akár 1000 méteren is fehéredhet a táj, míg Tirolban 1100 méter, Stájerországban 1100-1500 méter közé teszik a havazás határát. Úgy tűnik a magyar határhoz közelebbi hegyek is fehér ruhát ölthetnek, a Göstlingi-Alpok térségében (Hochkar) 1100 méteren sem kizárt a havazás. A legtöbb hó Tirolban a Stubai és Zillervölgyi-Alpokban (síterepek: Hintertux, Stubai) továbbá az Innsbruck felett magasodó Nordkette vonulatában, illetve Salzburg tartományban a Hochkönig régióban és a Magas Tauernben (síterepek Weißsee, Kaprun, Sportgastein) várható.
A gleccsereken már ma is havazik, a fotón Mölltal fehéredik - Fotó: foto-webcam.eu
A gleccsereken már ma is havazik, a fotón Mölltal fehéredik - Fotó: foto-webcam.eu
Karintiában az északi részek, különösen Mölltal, Ankogel és Heiligenblut adatait érdemes figyelni. Stájerországban a Dachstein környéke lehet az éllovas, ami a hómennyiségeket illeti. Míg Karintiában az északi tartományokkal szemben csütörtökön magasabb (1500-1800 m) hóhatárral számolhatunk, addig péntekre már 1100 métertől hóesés lehetséges.

A várható nagy havazás és alacsony hóhatár együttese átmeneti fennakadásokat okozhat a közlekedésben, különösen a magasabb hegyi utakon, ahol biztosan csak hólánccal közlekedhetünk. A magashegységi hágókat, mint a salzburgi-karintia Grossglockner út és a tiroli Timmelsjoch várhatóan le is zárhatják.
KOMMENTEK

Szállástippek
Das Alpenhaus Kaprun csillagcsillagcsillagcsillag
4 csillagos wellnesshotel mindössze 200 méterre a Maiskogelre/Kitzsteinhornra szállító kis kabinos lift alsó állomásától. Tágas, modern szobák félpanzióval és uzsonnával, uszodás wellness részleg sokféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (9)
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern részben kutabarát apartman 2-10 fő részére Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.