Menü ≡

Ausztria: méteres hó Karácsonyra

2019.12.24. | Szerző: Stani
Holle Anyó visszatért és kövér pelyhekben havazik Ausztria több részén, elsősorban az északi tartományok (Tirol, Salzburg, Felső-Ausztria, Alsó-Ausztria egy része) kaptak hétfőn jelentős havat. A következő napokban is folytatódik a télies időjárás.
h i r d e t é s
A múlt hétvége meghozta a várva várt havat, 20-40 cm hó esett Obertauernen, Kaprunban és Katschbergen többek közt. A hóhatár eleinte 1300-1600 méter közt alakult, majd vasárnap délutánra a völgyekig süllyedt.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Hétfőn újabb front érte el Ausztriát, kiadós havazással az északi területeken. Ezúttal a délebbi síterepek, így Kelet-Tirol, ahol még mindig sok hó maradt meg a november közepi nagy havazásból, így Sillianban, vagy Karintia alig kaptak friss havat, ellenben északon igencsak vastag hótakaró van kialakulóban.
A nyugati tartományok mellett Alsó-Ausztria is belehúzott, igaz az eleinte magasabb hóhatár miatt nagy hó elsősorban a Schneeberg, Rax vonulatai közt, illetve az Ybbsvölgyi-Alpokban (Hochkar) jött le, vasárnap óta a fenti régiókban 40 cm hó esett.
Hochkaron karácsonyig további 20-40 cm hó várható. Ennél is több hó eshet Salzburg tartomány északabbi síterepein, így Saalbachban vagy Hochkönigen. Mindkét síterepen 30-60 cm friss hóval számolhatunk karácsony ideje alatt.
A mostani havazások nyertese a Dachstein és Kaprun gleccser lehet, mindkét helyen további 80-100 cm sem kizárt az eddig leesett tetemes hómennyiségek mellé.
2019.12.24. 12:50:25 csabeszka
A keleti végeken pedig folytatódik a hosszú november, esély nélkül a hóra és a síelésre!
2019.12.24. 23:48:59 Hunemperor
Sziasztok! 27-én Pruggernbe megyünk. Tud valaki aktuálisan információt adni, aki éppen ott van, hogy mi a helyzet (hó, közlekedés, stb.)? Előre is köszönöm és boldog karácsonyt Mindenkinek
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »