Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: a nagy havazás képekben

2024.09.16. Stánicz Balázs

Nem mindennapi 4-5 napon van túl az osztrák hegyvidék, különösen Salzburgban és a keleti tartományokban hatalmas hó esett. A havazás regionálisan még ma is tart, Kaprun, Dachstein, Mölltal és Hintertux 30-40 cm havat kaphat kedd hajnalig.
Szürrealisztikus képek a magasabb hegyvidéki területekről, a képen Obertauern - Fotó: Sport Hotel
Szürrealisztikus képek a magasabb hegyvidéki területekről, a képen Obertauern - Fotó: Sport Hotel
A havazás határa keleten már reggel felszökött a magasba, Hochkaron és Stuhlecken is az eső esik, nyugatabbra szerencsésebb a helyzet, itt még délután is több helyen 1300-1400 méteren alakult a hóhatár. A csapadékos időszaknak a mai nappal vége és holnap egyre inkább a napsütés kerül előtérbe.
Obertauern a hétvégén
Óriási sikere volt a tegnap kinyitott Hochkeilnek, vasárnap háromszázan keresték fel a kis síterepet. A hochkeili sípálya ma is nyitva tart, sőt délután örömteli hírt jelentettek be az üzemeltetők, miszerint szeptember 22-ig, azaz vasárnapig nyitva lesz a pálya, amennyiben az időjárás is úgy akarja.
Hochkeil ma délután - Fotó: Hochkeil Naturschneegebiet
Hochkeil ma délután - Fotó: Hochkeil Naturschneegebiet
Odafenn egyelőre havazik és ma is szép számmal látogattak el a síelők és snowboardosok. A helyieken kívül többen a szomszédos Stájerországból is átruccantak, sőt volt aki Németországból jött a szeptemberi síelés hírére. Mindenesetre a héten Hochkeil mellé Hintertux is felzárkózik, ahol szerdától friss porhavon csúszhatunk.
Kitzbühel a hétvégén - Fotó: Markus Hahn
Kitzbühel a hétvégén - Fotó: Markus Hahn
A hétvégén sok sítúrázó támadta meg a tiroli, salzburgi és stájer hegyeket, kihasználva a nem mindennapi viszonyokat. A nagy hó sajnos két áldozatot is követelt, a tiroli Karwendel hegységben egy német nyugdíjas túrázót vitt el még szombaton a lavina, őt még a mai nap sem találta meg a mentőcsapat. Vasárnap délután egy szlovén sítúrázó vesztette az életét Obertauernben a Seekarecken. Őt nem a lavina vitte el, hanem egy hópárkány szakadhatott rá, két méter mélyen találták meg a hegyimentők.
St Anton am Arlberg vasárnap
A nagy havazásnak lassan vége, keddtől egyre inkább a napsütés kerül előtérbe. A következő hóesés a jövő héten érkezhet, azonban ez már csak a gleccserek magasságában.
Zell am See ma délelőtt - Fotó: schmitten.at
Zell am See ma délelőtt - Fotó: schmitten.at
A Reichenstein menedékház 2128 méteren (Stájerország, Ennsvölgyi-Alpok)
Obertauern hétfőn - Fotó: Hotel Alpenland
Obertauern hétfőn - Fotó: Hotel Alpenland
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.