Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: méteres hóval érkezik az októberi tél

2021.10.06. Stánicz Balázs

Egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott Ausztria időjárása, míg tegnap sok helyütt 20 fok feletti értéket mértek, addig ma a hegyekben már havazik. Jelentős hó várható!
Kaprun a havazás első napján - Fotó: Stani
Kaprun a havazás első napján - Fotó: Stani
Szerdára virradóra egy markáns hidegfront érkezett az osztrák hegyekbe, egyúttal Olaszország felől egy csapadék zóna is elérte Ausztriát. A kettőnek az eredménye hó, nem is akármennyi!
St Jakob - Kelet-Tirol
St Jakob - Kelet-Tirol
Az Osztrák Meteorológiai Intézet munkatársai csütörtökig 30-80 cm friss havat várnak a gleccsereken. Egyes időjárási modellek 80-100 cm hóval számolnak. A hó nagy része csütörtök kora délutánig esik le, pénteken már csak kisebb hózáporok várhatok, délutántól már a Nap is kisüthet, hétvégén minden bizonnyal parádés hóviszonyok várhatók az osztrák gleccsereken.
Grossglockner alpesi út
Grossglockner alpesi út
A hóesés a lehető legjobbkor jön, hiszen a héten nyit a tiroli Stubai, a salzburgi Kaprun és várhatóan a karintiai Mölltal is, vagyis a nyolc osztrák gleccser közül heten már síelhetünk, snowboardozhatunk.
Lienz - Kelet-Tirol
Lienz - Kelet-Tirol
Térjünk vissza a havazásra. Éjfélkor még jóval 2000 m felett havazott, időközben a hóhatár 1500 méterig süllyedt. Csütörtökön még hidegebb lesz, így reggel helyenként 1000 méterig is lehavazhat a nyugati tartományokban (Vorarlberg, Tirol és Salzburg).
3000 méteren mélytél lesz, -7 és -10 C fok közti nappali maximumokkal. Természetesen a hóágyúkat is bekapcsolják és megindulhat a nagyüzemi hógyártás a magasabb síközpontokban.
A mostani előrejelzések kifejezetten kecsegtetők, úgy tűnik, hogy a jövő héten is marad az időjárás télies jellege, a gleccsereken mindenképp.
Intenzív hóesés Kaprunban - Fotó: Stani
Intenzív hóesés Kaprunban - Fotó: Stani
KOMMENTEK
Peter Szekely | 2021.10.07. 06:44
Szuper👍
Stani | 2021.10.07. 10:21
Az bizony :)

Szállástippek
Hotel Bon Alpina csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított szálloda Innsbruck külterületén, Iglsben, a Patscherkofel kabinos lifttől 400 méterre. A wellness részleg szolgáltatásai: fűtött kültéri medence, beltéri medence, gőzszauna, finnszauna, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Hotel Grauer Bär csillagcsillagcsillagcsillag
Az Innsbruck központjában lévő Hotel Grauer Bär 196 felújított szobával várja vendégeit karnyújtásnyira az óvárostól. A környékbeli sípályákra a szálloda előtt megálló síbusszal juthatunk el, a Nordpark síterephez vezető fogaskerekű vasút pedig 200 m-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Alphotel Innsbruck csillagcsillagcsillagcsillag
Modern szálloda Innsbruck külterületén, a Nordkette fogaskerekű megállótól 3,5 km-re. Panoráma-wellness-szauna részleg a szálloda legfelső emeletén!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.