Ausztria: itt az újabb havazás fél méter hóval

2021.12.04. Stánicz Balázs

A szerdai szünnap után Holle Anyó ismét visszatért az osztrák hegyekbe, különösen Karintia egyes részein és a Magas-Tauernban (Salzburg) esett nagyobb hó péntek reggelig, a szerencsésebb helyeken fél méter feletti. A következő havazás ma kezdődik.
Kaprun tegnap a friss hóval, háttérben a Tristkogel vastagon behavazott északkeleti hegyoldalai - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Ahogy azt előre jelezték, csütörtökre virradóra megérkeztek az újabb hófelhők, méghozzá két oldalról is. Egyrészt dél felől egy mediterrán ciklon okozott Karintiában hóesést, a felhőzet átnyúlt északra is, így Salzburg tartomány délebbi részein és Stájerország Karintiával határos vidékein is hullott a fehér pelyhes.
Weinebene vasárnap reggel
A hóbajnokok a Karavankák (Nassfeld, Arnoldstein), Koralpe (Koralpe és Weinebene) és a Magas-Tauern egyes részei (Kaprun, Sportgastein) lesznek. Ezeken a helyeken legalább 30-50 cm, helyenként ennél több friss hó is összejött
Gastein péntek reggel - Fotó: Haitzingalm
Az osztrák hóeséssorozat újabb hosszabbítása következik a mai naptól, amikor ismét nagyobb hómennyiségekkel számolhatunk.
Háztető a hó alatt Hochkönigben csütörtök délután - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Koralpe: fél méter friss hó - Fotó: Koralpe Kärnten
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Chalets & Glamping Nassfeld
2022-ben átadott, új, önálló, 4-6 fős házak és 2-3 fős "lombkorona" házikók közvetlenül Kötschach sípályái mellett, 25 km-re Nassfeld sípályáitól. Állatbarát szálláshely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tolnaricum apartmanok
A Tolnaricum Apartmanok a Nassfeld Síközpont vonzáskörzetében (18 km a Millennium Express Sífelvonó) Köstendorfban találhatók, 10 km-re Hermagortól, napos és csendes környezetben, kilátással a hegyekre és a Pressegger tóra.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Hotel Sonnleitn csillagcsillagcsillag
Családi vezetésű kis szálloda a Nassfeldre vezető kiskabinos lift völgyállomásától 4 km-re. Az egy- és kétfős, valamint családi szobák heti turnusokban, félpanziós ellátással foglalhatóak!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.