Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Ausztria: itt az újabb havazás fél méter hóval

2021.12.04. | Szerző: Stani
A szerdai szünnap után Holle Anyó ismét visszatért az osztrák hegyekbe, különösen Karintia egyes részein és a Magas-Tauernban (Salzburg) esett nagyobb hó péntek reggelig, a szerencsésebb helyeken fél méter feletti. A következő havazás ma kezdődik.
Kaprun tegnap a friss hóval, háttérben a Tristkogel vastagon behavazott északkeleti hegyoldalai - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
h i r d e t é s
Ahogy azt előre jelezték, csütörtökre virradóra megérkeztek az újabb hófelhők, méghozzá két oldalról is. Egyrészt dél felől egy mediterrán ciklon okozott Karintiában hóesést, a felhőzet átnyúlt északra is, így Salzburg tartomány délebbi részein és Stájerország Karintiával határos vidékein is hullott a fehér pelyhes.
Weinebene vasárnap reggel
A hóbajnokok a Karavankák (Nassfeld, Arnoldstein), Koralpe (Koralpe és Weinebene) és a Magas-Tauern egyes részei (Kaprun, Sportgastein) lesznek. Ezeken a helyeken legalább 30-50 cm, helyenként ennél több friss hó is összejött
Gastein péntek reggel - Fotó: Haitzingalm
Az osztrák hóeséssorozat újabb hosszabbítása következik a mai naptól, amikor ismét nagyobb hómennyiségekkel számolhatunk.
Háztető a hó alatt Hochkönigben csütörtök délután - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Koralpe: fél méter friss hó - Fotó: Koralpe Kärnten
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »