Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Avoriaz: árvíz alatt a francia síterep liftjei

2015.05.06. | Szerző: Bata Attila
Komoly gondokat okozott a hatalmas esőzés a francia-svájci Portes du Soleil sírégió környékén. A földcsuszamlások, áramszünetek és útlezárások mellett az egyik ismert síterep mesterséges tavának a szintje annyira megemelkedett, hogy a közeli két lift völgyállomása is víz alá került.
h i r d e t é s
A hatalmas esőzés és az ezzel járó gyors hóolvadás miatt az 1735 méter magasan található mesterséges tó szintje 7 méterrel magasabbra emelkedett a maximumnál. A szűk völgyben található tó a környékén mindent elárasztott, köztük az itt található két ülőlift (Le Tour és az Express du Stade) völgyállomásait is. 

Kép: Avoriaz / Facebook
Kép: Avoriaz / Facebook
Ez egy mesterséges tó, amelyet télen a hóágyúzáshoz használnak az üzemeltetők. A tó mellé épült hóágyúzást segítő műszaki berendezéseket is elöntötte és a kisebb részeket el is sodorta víz, ezeket pótolni kell a következő szezonra.

Kép: Avoriaz / Facebook
A károk nagyságát még nem lehet megállapítani, ahhoz meg kell várni, amíg a tó visszahúzódik eredeti méretére. A síterep legutóbbi híre szerint az apadás már megindult, a lenti képen a piros vonal jelzi az áradás legmagasabb szintjét. 
Kép: Avoriaz / Facebook
2015.05.06. 19:43:37 minerel
búvársí?
2015.05.06. 21:29:06 cannibale
Csak a wakeboard... :/
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »