Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Avoriaz: árvíz alatt a francia síterep liftjei

2015.05.06. Bata Attila

Komoly gondokat okozott a hatalmas esőzés a francia-svájci Portes du Soleil sírégió környékén. A földcsuszamlások, áramszünetek és útlezárások mellett az egyik ismert síterep mesterséges tavának a szintje annyira megemelkedett, hogy a közeli két lift völgyállomása is víz alá került.
A hatalmas esőzés és az ezzel járó gyors hóolvadás miatt az 1735 méter magasan található mesterséges tó szintje 7 méterrel magasabbra emelkedett a maximumnál. A szűk völgyben található tó a környékén mindent elárasztott, köztük az itt található két ülőlift (Le Tour és az Express du Stade) völgyállomásait is. 

Kép: Avoriaz / Facebook
Kép: Avoriaz / Facebook
Kép: Avoriaz / Facebook
Kép: Avoriaz / Facebook
Ez egy mesterséges tó, amelyet télen a hóágyúzáshoz használnak az üzemeltetők. A tó mellé épült hóágyúzást segítő műszaki berendezéseket is elöntötte és a kisebb részeket el is sodorta víz, ezeket pótolni kell a következő szezonra.

Kép: Avoriaz / Facebook
Kép: Avoriaz / Facebook
A károk nagyságát még nem lehet megállapítani, ahhoz meg kell várni, amíg a tó visszahúzódik eredeti méretére. A síterep legutóbbi híre szerint az apadás már megindult, a lenti képen a piros vonal jelzi az áradás legmagasabb szintjét. 
Kép: Avoriaz / Facebook
Kép: Avoriaz / Facebook
KOMMENTEK
minerel | 2015.05.06. 19:43
búvársí?
cannibale | 2015.05.06. 21:29
Csak a wakeboard... :/

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.