Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Az olasz miniszter szerint idén nem marad el a síszezon

2021.08.25. Bata Attila

Lassan beköszönt a szeptember, ilyenkor a síőrültek már félszemmel a gleccserekre figyelnek, de a kevésbé kemény mag is elmereng azon, hogy milyen lehet az előttünk álló szezon. Természetesen azt még mi sem tudjuk, még megjósolni sem, de figyeljük, hogy mások mit mondanak, mint például az olasz turisztikai miniszter.
Két, a téli turizmust jelentősen befolyásoló bejelentést, hallottunk Olaszországban augusztusban. A hónap elején érkezett a hír, hogy az Unió jóváhagyta az olasz terveket, így hamarosan 430 millió eurót (kb. 150 milliárd forintot) osztanak szét a covid miatt bevételkiesést szenvedett síterepek között.

A héten Massimo Garavaglia, turisztikai miniszter az ágazat képviselőt nyugtatta meg, hogy szerinte az idén nem marad el a síszezon, a síterep-üzemeltetőknek nem kell aggódniuk, hogy egymás után két szezon is kiesik.
A tavalyi szezonban maradt a túrasí a lezárt pályákon
Az optimizmusát az augusztus 6. óta bevezetett zöld igazolványra alapozta. Szerinte a 'Green Pass" használatával minimálisra csökkenthető a veszély. Szerinte legrosszabb eseten is csak a látogatók számát kell majd korlátozni, de bezárásra nem kell számítani.

A zöld igazolvány az olaszok védettségi kártyája. Beltéri vendéglőkbe és szinte minden tömegsport eseményre csak ezzel engednek be és télen síeléskor is ezt fogják kérni. Funkciójában és tartalmában is hasonlít az uniós covid igazolásra, amelyhez a magyarok is hozzájuthatnak. (Szezon előtt a gyakorlati tudnivalókra visszatérünk)

Garavaglia kijelentette, hogy előző kormány tavaly nem engedte megnyitni a síterepeket. Ezzel szemben, biztos abban, hogy az idén újra kinyithatnak, üzemelhetnek és az egész szezont megmenti a zöld igazolvány.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.