Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Így lehet most használni a sílifteket Olaszországban

2021.09.03. Bata Attila

Olaszország augusztus 6. óta védettségi igazolással engedélyezi számos rendezvény látogatását, sporttevékenység gyakorlását vagy szolgáltatás igénybevételét. Szeptember 1-től a tömegközlekedés szabályai is megváltoztak, ide tartozik a síliftek üzemeltetése is.
Kép: Santa Caterina Valfurva
A római kormány rendelkezése szerint szeptember elsejétől már nemcsak a repülőgépeken, hanem a hosszú távú vasúti járatokon, többek között a nagysebességű és InterCity vonatokon, valamint a hajójáratokon is kötelező a védettségi igazolás, amelyet egyedül az indulás előtti 48 órában teljesített negatív teszteredmény válthat ki. A kötelezettség minden 12 év feletti utasra vonatkozik.

Aki tesztelés vagy védettségi igazolás nélkül utazik, négyszáz eurótól ezer euróig terjedő bírságot vethetnek ki. A városi tömegközlekedési eszközökön továbbra is bármilyen korlátozás nélkül lehet utazni, csak a szájmaszk használata számít kötelezőnek.

A védettségi igazolás, vagyis a zöld igazolvány valószínűleg fontos szerepet fog játszani az év hátralévő részében. Az olasz turisztikai miniszter szerint ez az igazolvány mentheti meg idén az olasz síszezont.

A jelenlegi szabályozás szerint a síliftek használatához jelenleg nem kötelező a védettségi igazolvány.

Azonban az alábbi szabályok szerint lehet használni a sílifteket Olaszországban:
  • nyitott ülőlifteken minden szék használható (100%-os kapacitás)
  • nyitott ülőlifteken, ha a buborékot lehajtották, akkor csak 50%-os kapacitással
  • a kabinos liftek a férőhelyek 50%-ig szállíthatnak utasokat
  • mindhárom fenti esetben a maszk viselete kötelező
  • húzóliftek és "varázsszőnyegek" esetén nincsenek szigorítások.
Amennyiben a sílifteknél is kötelezővé teszik a védettségi igazolás bemutatását, akkor az 50%-os kapacitáshatárokat felemelik 80%-ra. 

Olaszországban jelenleg a Stelvio-gleccser pályája üzemel. Szeptemberben várhatóan megnyílik a svájci Zermatt olasz oldala Cervinia, valamint Val Senales / Schnalstal és talán a Presena-gleccser.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Aparthotel Maso Corto csillagcsillagcsillag
2-6 fős apartmanok a schnalstali kabinos lift alsó állomásától mindössze 200 méterre. Az apartmanok mindegyike teljesen felszerelt. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, síkölcsönző, wellness. Akár ellátással is kérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.