Menü ≡

Tirol nem tervez létszámkorlátozást a sílifteken

2021.09.15. | Szerző: Bata Attila
Természetesen a színfalak mögött már lázasan egyezkednek a hatóságok és a síterepek az Alpok országaiban, ez számos nyilatkozatból is érződik. A sikeres, vagyis legalább a tervezhető szezon érdekében szükséges lépések már körvonalazódnak.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Tirolban a múlt heti turisztikai megbeszélésen az osztrák turisztikai miniszter és a tiroli vezetők is kijelentették, hogy nem terveznek az idei szezonra semmilyen létszámkorlátozást a sílifteken, vagyis a felvonók a korábban megszokott teljes kapacitással szállíthatják a síelőket.

A külföldi síelők tavalyi elmaradása a legkeményebben a tiroli tartományt érintette és nem szeretnének még egy ilyen katasztrofális szezont.

Egy biztos: a jelenlegi tervek szerint szezon lesz, síelni lehet és a liftek teljes kapacitással üzemelhetnek Ausztriában. A részletek kidolgozása jelenleg is zajlik. Pl. az Ausztriában bevezetett 3G szabály közül (teszt, oltás, vagy átesettség) melyiket fogadják el a síterepeken, vagy az osztrák kormány korábban meghirdetett járványügyi forgatókönyve, amely az intenzív osztályok leterheltségét veszi figyelembe a korlátozásoknál, mennyire lesz hatással a síterepek üzemeltetésére.

Ahogy az osztrákok is hangsúlyozzák, tavalyhoz képest a nagy különbség, hogy az oltás most már elérhető. Ausztriában bárki hozzájuthat, aki szeretne oltást kapni.

Egyre több alpesi ország kezdte meg "finoman adagolni" a tényt, hogy idén a zavartalan szezon záloga a védettségi igazolvány lesz. Svájcban a tervek szerint az oltottakra semmilyen korlátozás sem vonatkozik majd a sílifteken, még maszkot sem kell viselniük. Az olasz síelés legfontosabb régiói, az észak-olasz síterepek, a múlt héten arra kérték a hatóságokat, hogy tegyék kötelezővé a védettségi igazolványt, így a jelenlegi szabályokhoz képest több utast szállíthatnának a síliftek.

Jelen pillanatban az látszik, hogy senki sem szeretne a tavalyihoz hasonló szezont, de ezt feltételekhez, leginkább védettségi igazolványhoz kötnék.
2021.09.20. 12:01:37 charlesmurcso
Vége lehetne már ennek az egészségeseket büntető politikai alapú diszkriminálásnak... addig meg oda viszem a pénzemet, ahol azt örömmel elfogadják
2021.09.20. 16:15:18 Sansovino
Én sem terveztem az idén, hogy beteg leszek. Mégis megfáztam. ☺
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknekUtasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »