Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Olaszország: lesz síszezon, védettségi igazolással vagy teszttel

2021.09.24. Bata Attila

Tavaly az egész síszezon elmaradt Olaszországban, mivel a járvány miatt bezárták a síterepeket. Idén az olasz síterepek ezt szeretnék elkerülni. Jelen pillanatban úgy néz ki, hogy idén nem marad el a síszezon, azonban védettségi igazoláshoz vagy negatív teszthez kötik a síelést.
A tegnap aláírt rendelet értelmében az angol nevet viselő Green Pass igazolás kötelezővé tétele már csütörtökön nulla órától életbe lépett, de gyakorlatban a síterepeken csak október 15-től alkalmazzák a szabályt. 12 év alatti gyerekek igazolás nélkül síelhetnek. Akiket nem oltottak be, vagy nem estek át korábban a betegségen, azok negatív PCR-teszttel is síelhetnek, amelynek az érvényességét a korábbi 48 óráról meghosszabbították 72 órára

A nyitott sílifteken (húzóliftek és buborék nélküli ülőliftek) nem lesz létszámkorlátozás. A zárt liftek (kabinosok és buborékos liftek) pedig 80%-os kapacitással közlekedhetnek. Maszk viselete az összes ülőliften kötelező!

Az Alpok országai közül Olaszország volt első, amely nyíltan tervezte a védettségi igazolás kötelezővé tételét a síterepeken. Hivatalosan néhány nappal ezelőtt az osztrákok megelőzték őket a bejelentésben.

Több országban is hasonlót terveznek. A francia síterepek vezetői a héten tárgyaltak az illetékes minisztériumokkal, a célok hasonlóak, legkésőbb október 15-ig megszülethet a döntés. Németország az osztrák szabályozáshoz hasonló rendeletet tervez, itt sem kell már sokat várni a bejelentésre. Svájcban tavaly engedélyezett volt a síelés, a hírek szerint a síterepek az idén a védettségi igazoláshoz kötnék a jegyvásárlást.

A tendencia már látszik, a tavalyi elmaradt vagy vastagon veszteséges síszezon helyett, az idén a síterepek kisebb, de biztosabb vendégkörrel is megelégednének, ezért a megoldást a védettségi igazolványban látják.

Az is látható a tervezetekből, hogy nem lesz egységes szabályozás a liftek létszámkorlátozásában, maszkviseletben, és számos apróbb kérdésben, ezért indulás előtt fontos lesz tájékozódni az adott ország/régió/síterep aktuális rendelkezéseiről.

Az olasz szabályozás részleteitől és a magyar síelőkre vonatokozó rendelkezésekről hamarosan beszámolunk. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.