Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Az olasz síturizmus a karácsonyi nyitást sürgeti

2020.11.21. Bata Attila

A kiemelten járványveszélyes, úgynevezett vörös színű térségekben továbbra sem enyhítik a szigorú korlátozásokat, miután egy nap alatt több mint 37 ezer új fertőzöttet szűrtek és 699 beteg halt meg Olaszországban az egészségügyi minisztérium péntek esti adatai szerint.
Cortina. Itt is és más olasz síterepeken is megkezdték a hóágyúzást
Cortina. Itt is és más olasz síterepeken is megkezdték a hóágyúzást
Roberto Speranza egészségügyi miniszter december 3-ig meghosszabbította a jelenleg érvényben levő intézkedéseket, melyek járványveszélyesség szerint osztályozzák a tartományokat. Egyetlen tartomány fokozatát sem enyhítették. Vörös zóna maradt Lombardia, Piemont, Valle d'Aosta, Calabria, Campania, Toscana, Abruzzo, valamint Dél-Tirol, amely autonóm régióként maga hirdette ki kiemelten járványveszélyesnek a területét.

Az érintett tartományok vendéglátási és kereskedelmi ágazata abban reménykedik, hogy esetleg már november 27-től a járványgörbe lehetővé teszi a szigorú korlátozások részleges oldását. Erre a napra esik a karácsony előtti kedvezményes vásárlás kezdete a Black Friday-akciókkal. A teljesen lezárt, ezért üres Milánóban péntek este megkezdték a belvárosi karácsonyfák felállítását emlékeztetve, hogy a karácsonyi időszak "elveszítése" újabb jelentős gazdasági kiesést vonna maga után.

A síturizmus is nyitást sürget: a jelenleg lezárt másfél ezer olaszországi sípálya üzemeltetője elképzelhetetlennek tartja, hogy az idén ne nyissanak meg karácsonyra, vagy legalább január első hetétől. Emlékeztettek, hogy a szektor évente 40 millió turistát, 12 milliárd euró forgalmat, valamint 60 ezer munkahelyet biztosít.
Pilaski. Itt is megkezdték a hóágyúzást.
Pilaski. Itt is megkezdték a hóágyúzást.
Az egészségügyi hatóságok ellenzik a sípályák újranyitását a nyáron történtek megismétlésétől tartva, amikor tömegek lepték el a tengerpartokat, és ez ősszel a járványgörbe emelkedéséhez vezetett - írja az MTI.

Olaszországban október végén bezártak a síterepek a nagyközönség számára, csak a sportolókat fogadták attól az időponttól. November 15-től a dél-tiroli síterepek is teljesen bezártak, már sportolókat sem fogadnak. Az egyetlen üzemelő síterep, amelyet a versenyzők használhattak, a svájci Zermatt olasz oldalán található Cervinia maradt.

Hétfő fontos nap lesz a decemberi síelés ügyében. A síterepek ekkor terjesztik javaslatukat a kormány felé a szezonnal kapcsolatban. A javaslat szerint a vörös zóna tartományaiban nem engedett a síelés, azonban a narancs zónában legalább 50%-os kapacitással üzemelhetnének a síterepek kabinos liftjei. A nyitott ülőlifteken nem lenne korlátozás.

Dél-Tirol továbbra is a vörös zónába tartozik, itt csak jelentős javulás esetén lehetne síelni karácsony előtt. Ezzel szemben Trentino tartomány jelenleg sárga zóna, itt sokan azt várják, ha a helyzet nem romlik, akkor már december 15-től lehet síelni.
KOMMENTEK
Stani | 2020.11.21. 20:29
Sulden (Dél-Tirol) ma újranyitott az edzőcsapatok részére.
Egyébként pont a mostani hétvégén zajlik a tömeges tesztelés ebben a tartományban. Eddig a résztvevő lakosság 1 %-ának lett + a tesztje.
D.Dani | 2020.11.21. 21:06
Nem tudom mennyit ér ez a tömeges tesztelés. Az ismerősi körömben kontaktja volt valakinek, ezért kérdezősködtünk meg utánaolvastunk kicsit, hogy a gyorsteszt miért és mikor hibázik. Eszerint ha valaki nem fertőzött elég régóta, avagy tünetmentes / enyhe tünetei vannak, akkor jó eséllyel lesz fals negatív. Magyarul azokról mutatja ki, hogy pozitív, akikről szabad szemmel is sejtenénk. A járvány meg gondolom nem néhány idióta miatt terjed, akik betegen közösségbe mennek, hanem sokan nem tudják, hogy fertőznek.
De csak hogy valami biztatót is írjak, jópár nyugati országban már mennek lejjebb a fertőzöttek, Ausztria, Olaszország, Magyarország stagnál, felfele már csak kevés helyen megy, szóval talán lehet reménykedni egy fél síszezonban.
Stani | 2020.11.21. 22:00
Igen, az R-szám (többek közt) Ausztriában folyamatosan csökken, december közepén már lifteken fogunk ülni, addig marad a sítúra. Reméljük Karácsony előtt Magyarország is eltörli az utazási korlátozásokat...
- Marky - | 2020.11.22. 19:21
... és sajnos minden kezdődik elölről. Az R addig csökken, amíg részben távol tudod tartani az embereket egymástol. De szeretnék tévedni
tomika | 2020.11.22. 21:22
Igen Kezdődik elölről Aztán megint aztán megint aztán megint mint a zombi filmekben amikor a végén mindig marad egy aki lefertőzi a többit Szóval ennek a végeláthatatlan kutyakomédiának Remélem előbb utóbb vége lesz és megpróbálunk együtt élni ezzel az egésszel nem lehet az embereket távol tartani évekig egymástól ez a világ egyik legnagyobb baklövése ettől függetlenül én nem érzem a csiiit lehet számolgatni egy biztos Ha újra kinyit bármelyik síterep utána majd jönnek megint a számok itt egy fertőzött góc ott egy fertőzött góc újra bezárnak akik ott voltak mehetnek karanténba Szóval valahogy nekem ehhez nincs kedvem én nem látom ennek most a végét Bár Véleményem szerint ez az egész fals adatokra épülő katyvasz bizonyított tény hogy tavasszal sem a bezárások hozták meg az eredményt egyszerűen elmúlt az influenzaszezon vele együtt ez a szar is itt január februárban nagyon szomorú világ lesz amikor együtt fog jelentkezni az influenzajárvánnyal hazugság lenne azt hinni hogy a náthások 90% át nem gyanúsítják meg azzal hogy koronavírus bűnöző és takarodjon karanténba Szóval én nem tudom ki milyen síszezont lát De én nem vagyok ilyen optimista....
Deni11111 | 2020.11.23. 14:57
Egyre több igazi szakember tiltakozik a járvány hiszti ellen . (influenza volt-van-lesz, a covid se más, a tesztek hamisak.) Aki nem szeret síelni ,szabadba lenni, sportolni annak mondhatják milyen egészséges, neki akár a falra hányt....

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.