Menü ≡

Az oroszoké a bikinis síelés Guinness rekordja

2013.07.17. | Szerző: Bata Attila
Mostantól hivatalos. Az oroszországi Sereges síterepe büszkélkedhet a bikinis vagy fürdőruhás tömegsíelés világrekordjával, vagyis soha nem csúsztak még egyszerre sípályán fürdőruhában annyian, mint az idén áprilisban Szibériában. Múlt héten megérkezett a rekordkísérlet hivatalos hitelesítése is.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
A síelős nagyhatalmak csatájában az oroszok komoly csapást mértek a kanadaiakra. Eddig ugyanis a ők tartották a rekordot a fürdőruhás tömegsíelésben, amikor 250-en csúsztak le egyszerre az évszakot tévesztett kanadaiak. Az oroszok két évvel ezelőtt jöttek rá, hogy ezt akár Szibériában is meg lehetne csinálni, amikor a seregesi síterepről az áprilisi kánikulában készített videó milliós nézettséget ért el az internetes portálokon. Persze a nézők nem a 25-30 fokban vizesedő havat értékelték annyira, hanem a síelés egyéb szépségeit is kidomborító helyi gyévúskákat.

Vannak szervezők, akik az ötlet kipattanása után már elérik képességeik csúcsát, így az oroszoknál is egy ideig húzódott a rekordkísérlet és a lebonyolítás sem ment hibátlanul. Idén áprilisban azonban összejött a mezőny, a szervezőkre és a résztvevőkre a szerencsén kívül a Nap is rámosolygott, így már barátságosnak mondható 20 fokos szibériai melegben állhattak a résztvevők a 700 méteres pálya tetején. Hiába csúsztak le körülbelül 700-an egyszerre, a szervezőknek csak ötszázat sikerült előzetesen regisztrálni, de még így is simán lenyomták a kanadaiakat.

Sereges az egyik legnépszerűbb orosz síterepnek számít, és ennyi bikini után a világ is egyre jobban felfigyelt az egykori bányásztelepülésre, amely manapság már inkább a téli turizmusából él. Az idén egy új négyszemélyes liftet is építenek, úgyhogy az idén még egyszer mindenképpen írunk róluk.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »