Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bad Kleinkirchheim 2020-tól világkupát rendezhet

2018.11.14. Bata Attila

A karintiai síterep másik két osztrák sítereppel (Semmering és Lienz) osztozva háromévenként rendezheti meg a női szlalom, illetve óriás-műlesikló versenyek karácsony utáni világkupa futamait. Eddig gyorsasági versenyeket rendeztek itt, de mostantól a technikai számoknak ad otthont.
A nők Bad Kleinkirchheim-i lesikló versenye kikerült a versenynaptárból és egy másik osztrák síterep, St. Anton kapta meg. Ez már véglegesnek tűnik.

A karintiai síterep mindent megtett, hogy világkupa versenyt rendezzenek, és a szokásos karácsony utáni időpontot nézték ki maguknak. Ezt a versenyt páros években a határhoz közeli Semmering, páratlan években a kelet-tiroli Lienz rendezte. A karintiaiak most ide szállnak be harmadiknak.

Mivel Semmering 2018-ban, Lienz 2019-ben rendez, így a karintiaiak először 2020-ban fogadhatják a világ legjobb síelőit. Innentől minden síterepre háromévente kerül a sor.

Magyar szempontból ez azt jelenti, hogy az osztrák határhoz legközelebbi versenyt is háromévente rendezik. Aki nem akar újabb három évet várni, az még az idén megnézheti a versenyeket a Hirschenkogelen (Semmering).

Bad Kleinkirchheimben tavaly női gyorsasági versenyeket rendeztek. Nem állítjuk, hogy köze van a kialakult helyzethez, de a rendezőknek nem sikerült a szokott színvonalú pályát készíteniük. Ezen a versenyen bukott Miklós Edit, később be is fejezte a pályafutását.

Emellett több más gyorsasági verseny rendezői (pl. Lake Louise vagy Garmisch) szerevezői sem voltak a csúcson. Tavaly a lesiklók rengeteget kritizálták a pályák színvonalát, kevésen múlt, hogy nem léptek sztrájkba és bojkottálták a versenyeket az egészségük védelmében. 
KOMMENTEK

Szállástippek
Slow Travel Resort Kirchleitn csillagcsillagcsillag
Családi üdülőfalu 35, 55 és 70 négyzetméteres 4-6 fős önellátásos apartmanokkal és számtalan szolgáltatással St. Oswaldban, mindössze 200-400 méterre a legközelebbi sífelvonótól. Szolgáltatások: éttermek, szauna.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Kirchheimerhof csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Abszolút pályaszállás a gyerekliftek mellett. Saját wellness részleg mintegy 2.500 m²-en, melynek szolgáltatással: kültéri fűtött medence, uszoda, pezsgőfürdő, különféle szaunák, gőzkamra, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Ferienhäuser Tröster
Komfortos apartmanok a Bad Kleinkirchheim-i sípálya közvetlen közelében, gyönyörű rálátással a városra. Gyaloglásnyi távolságra található a sípálya, a városközpont és a termálfürdő. Csak heti turnusokban foglalható!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.