Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Beakadt sisakkal vonszolta az ülőlift 30 méteren át

2017.02.14. Bata Attila

Ez az év sem mentes a furcsábbnál furcsább liftbalesetektől. Ezúttal a stájerországi Hauser Kaibling síterepén történt egy olyan eset, amelyet tényleg nehéz elképzelni, hogy valakivel egyáltalán megtörténhet. Valakinek beakad a sisakja az ülőlift székébe, majd 30 méteren át vonszolja őt a levegőben?
Vasárnap délelőtti baleset részleteit osztotta meg hétfőn a stájer rendőrség. Egy 48 éves osztrák állampolgár Hauser Kaibling síterepén az egyik ülőlifttel igyekezett a hegyállomásra. Közvetlenül a kiszállás előtt elhagyta a síbotját, amely leesett a földre. Kiszállás után elhatározta, hogy visszaszerzi a botját és utána indult. Balszerencséjére a völgy felé közlekedő ülőlift székének a lábtartója beleakadt a bukósisakjának a pántjába és megemelte a levegőbe.

A férfi próbálta magát tartani az egyik kezével, a másikkal pedig kikapcsolni a bukósisakját. Közel 30 méteren keresztül vonszolta őt az ülőlift, amikor az alkalmazottak megállították a liftet. Ekkor körülbelül hatméteres magasságból zuhant a hóval borított meredek hegyoldalba.

A síterep üzemeltetője szerint a liftkezelőket kellett volna megkérnie, hogy hozzák fel neki az elveszett síbotját, de ehelyett ő bemászott a kerítéssel lezárt, tiltott területre. Szintén a síterep elmondása szerint, ez a rész a liftkezelő épülete alatt található, tehát a liftkezelő nem láthatta, hogy mi történik ott. A liften utazó többi síelő figyelmeztette a liftkezelőt és csak azután tudták megállítani a liftet, ez lehet a magyarázat a közel 30 méteres távra.

A hegyimentők kiérkeztek a síelőhöz, aki először nem akart orvoshoz menni, saját lábán kívánt lecsúszni a völgybe. Csak a hegyimentők rábeszélése után sikerült őt sérüléseivel együtt beszállítani a schladmingi kórházba. 
KOMMENTEK
Hegyiember | 2017.02.15. 07:33
Nagy-Hideg-hegyen a "Kis északi" karos bébi felvonón 2x is kesztyűket szedtem le a karok alá csavarodva. Hála égnek kéz nem maradt benne.
Veszélyes üzem a síüzem!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
Szállástippek
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Kukoricza Hacienda
Magyar személyzettel működő szálláshely Tauplitz síterepétől 5 km-re. 2-4 fős felújított szobák, többségéhez kis konyhasarok is tartozik. Szolgáltatások: társalgó, gyereksarok, TV, Wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tilly csillagcsillagcsillag
Családi vállalkozásként működő panzió 1-4 fős szobákkal, az Enns folyó völgyében, Tauplitz és a Schladming Sírégió között kb. félúton. Szolgáltatásai: ingyenes szauna, ingyenes Wifi, nyáron kerti medence, masszázs, kozmetika, lőtér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.