Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Átadták a téli-nyári bobpályát Sátoraljaújhelyen

2009.07.21.

Átadták a téli-nyári bobpályát Sátoraljaújhelyen A zempléni térség egyik legnagyobb jelentőségű beruházása négy teljesen új attrakciót, számos új épületet és új utat foglal magában. A sátoraljaújhelyi Magas-hegyen egy téli-nyári sportcentrum kialakításának első ütemén vannak túl a beruházók, így hivatalosan is átadták a téli-nyári bobpályát.
A turisztikai attrakció fejlesztései között az egyik legfontosabb a téli nyári bob pálya volt: 2275 méteres hosszúságával az ország és a térség leghosszabb bob pályája nyílt meg Sátoraljaújhelyen. Egy abszolút biztonságos négy csövön rögzített kocsival történik a lecsúszás. Az utas természetesen magának is tud fékezni – próbálhatták ki a megnyitón résztvevők. A pályán a kocsik négy kerékkel gurulnak, centrifugális fékekkel ellátva, melyek 32 km/h sebességnél kezdenek fékezni, így korlátozzák a sebesség extrém megnövekedését azokon a szakaszokon, ahol a pálya lejtése nagyobb, mint 10%. Mint kiderült Közép-Kelet Európa legélvezetesebb pályája készült el.



További várható fejlesztések:

A Magas-hegyen, az egykori úttörő olimpiák és számos versenyek színhelyéül szolgált lejtőn, az ország leghosszabb és legszélesebb műanyag sípályája valósul majd meg.
A Magas helyen található sí pálya technikai jellemzői: a 9300 négyzetméter lefedés lehetővé teszi a négy évszakos sízést. A műanyag pálya az úgynevezett "NEVEPLAST" minősége egyik legkorszerűbb típusok közzé sorolandó. A műanyag pálya ugyanolyan érzést ad, mintha havas pályán síelne az ember. A mai carving technika kiválóan alkalmazható, élvezhető rajta.

Az új típusú műanyag "NEVEPLAST" nem tesz kárt a sífelszerelésben, nem kell kenni semmilyen anyaggal. Abszolút környezetbarát, UV-álló, fagyálló, nem kell felszedni a téli időszakban. Hó hiányában országos bajnokságokat, diákolimpiákat, mozgássérültek bajnokságát is lehet majd Sátoraljaújhelyen szervezni. Már készülhetnek a hazai síversenyzők: augusztusban egy síversennyel tervezik itt megnyitni Magyarország rekordméretű műanyag sípályáját.

A fent említett anyagon egy zárt 200 méteres kanyargós az úgynevezett "TUBBY" pályán is lecsúszhatnak majd az érdeklődők. A csúszda használata semmilyen tudást nem igényel. A csúszást követően a gyerekek feljutását "varázsszőnyeg" típusú felvonó könnyíti.

Az érdeklődőket négy különböző nehézségi fokozatú kalandpark pálya is várja a legkisebbektől a kalandvágyó felnőttekig, 150 méteres úgynevezett tiroli pályával "CANOPY" is lesz itt. Az infrastrukturális beruházásokat tekintve a Sportcentrumot egy több mint 3 km-es teljesen új szilárd burkolatú úton lehet majd megközelíteni. Az autóval érkezőket egy újjáépített, kibővített 60 gépjármű részére kényelmes parkolóhely várja majd. Az eddig felsoroltak mellett egy 15 állomást magába foglaló tanösvény rendszer is kialakításra kerül, amely Zemplén csodálatos növény- és állatvilágát, geológia érdekességeit, történelmi, irodalomtörténeti értékeit hivatott bemutatni, akár komplex tanóracsomagok keretében is. A kapcsolódó híreket, a Sportcentrummal kapcsolatos aktualitásokat a www.satoraljaujhely.hu honlapon követhetik figyelemmel. Találkozzunk nyáron Sátoraljaújhelyen a Magas-hegyi Sportcentrumban, az új "Zemplén Kalandparkban"!

Bobpálya jegyárak:

Felnőtt egyéni jegy.
1 lecsúszás 500 ft/fő
5 lecsúszás 2000 ft/fő

Felnőtt páros jegy
1 lecsúszás 800 Ft/2 fő
5 lecsúszás 3200 Ft/2 fő

Gyermek (14 éves korig) egyéni jegy.
1 lecsúszás 400 Ft/fő
5 lecsúszás 1600 Ft/fő

Gyermek páros (14 éves korig)
1 lecsúszás 550 Ft/2 fő
5 lecsúszás 2200 Ft/2 fő

Felnőtt +10 év alatt gyermek:
1 lecsúszás 600 Ft/2 fő
5 lecsúszás 2400 Ft/2 fő
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK
Szállástipp
Hotel Hunor csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Hunor Sátoraljaújhelyen, a Magas-hegy lábánál, 100 méterre a sípályákhoz felvivő libegőtől, a Zemplén Kalandpark közvetlen szomszédságában található. Szolgáltatások: uszoda, fitneszterem, bowling pálya, teniszpálya, pezsgőfürdő, szauna, szolárium, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.