Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bosznia-Hercegovina legjobb síterepén is lehet már síelni!

2020.12.01. Bata Attila

Ha az Alpokban csak korlátozottan lehet síelni decemberben, amelyre egyre több az esély, akkor ebből hasznot húzhatnak más síterepek, például a boszniai Jahorina. A Balkán egyik legismertebb síterepén vasárnap kezdődött meg a szezon.
Vasárnap az 1984-es téli olimpiai színhely, Szarajevó közelében található Jahorina síterepe is megkezdte az idei szezont. Az idő még kissé szürke és ködös volt, de a hóágyúknak köszönhetően már a Poljice pályát elő tudták készíteni. A liftek nem csak a síelőket szállították, azok a vendéglők is megnyíltak, amelyek mellett még most csak túrázni lehetett.

Jahorina és Bosznia-Hercegovina azzal is számol a következő hetekben, hogy a bizonytalan európai síelős helyzet miatt többen választják az ország síterepeit. Főleg a horvátok, akiknek vélhetően decemberben kimaradnak a megszokott olasz síelések, de van esély erre Ausztriában és Szlovéniában is.
A héten is folytatódott a hóágyúzás
A bizakodás nem alaptalan. A tavalyi szezonhoz képest idén már több a foglalás, például Horvátországból is. Ehhez az is járulhat, hogy a síterep "Covid garanciát" ad az előzetesen megvásárolt síbérletek mellé. Amennyiben az országban úgy alakulna a helyzet, hogy külföldiek nem jöhetnek be, vagy a síelő esetlegesen elkapta a vírust, akkor a bérletet átteszik a következő szezonra, vagy visszatérítik az ár 80%-át.

Jahorina egyébként nem lassít a fejlesztéseket tekintve. December 17-én zárul a most kiírt tender, amelyre azok a cégek pályázhatnak, akik 8,7 millió euróért megépítenék az új, hatszemélyes, 2400 fő/órás kapacitású liftet.
KOMMENTEK
tothlevente | 2020.12.05. 08:47
Nagyon tetszett ez a síközpont. Gyönyörű, változatos pályák vannak baráti áron.
Tobzoska | 2020.12.13. 21:39
na ez a tisztességes hozzáállás, ahogy a bosnyákok csinálják. Balkáni létükre tisztességesebbek, mint a szemét osztrákok voltak. Präbichl-ben csak azért beindítottak egy "Märchenteppichet" a völgyben levő libalegelőn, hogy ne kelljen az aznapra érvényes jegyeket visszaváltani. Ugyanis a viharos szél miatt semmi már nem járt. A pénz helyett még egy következő szezon alatt beváltható utalvánnyal is megelégedtem volna akár kihasználom, akár nem.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.