Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bosznia VK futamokat rendezne 2011/2012-ben

2008.08.26. Bata Attila

Bosznia VK futamokat rendezne 2011/2012-ben Bosnyák és egyéb délszláv sajtóhírek szerint Bosznia-Hercegovia komolyan pályázik arra, hogy a 2011/2012-es szezonban alpesi Világkupa versenynek adjon otthont a Szarajevó melletti hegyekben. Az egykori olimpiai helyszín hamarosan megújulhat.

Mivel a hírek egy része pletyka, kezdjük azzal, ami biztosnak mondható. A találgatások azután erősödtek fel, hogy augusztus elején Bjelasnica síterepén jártak a Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) képviselői és találkoztak a síterepet üzemeltető cég vezetőivel, a szarajevói régió hivatalnokaival. A több napos megbeszéléseken szóba került egy VK futam megrendezése, valamint a pályák és az infrastruktúra jelenlegi állapotának felmérése, valamint a jövőbeli feladatok meghatározása.

A megbeszéléseken részt vett az olasz Polo Sportivo cég képviselői is, akik várhatóan a felújítások kivitelezésében segítik majd a helyieket. Képviselőjük szerint jelentősen javítani kell a szállás, a biztonsági és a síterep műszaki körülményein, de van rá esély, hogy a bosnyákok három év múlva házigazdák lehessenek.

A helyi sajtóban beindultak a találgatásokat. Vannak, akik biztosra veszik, hogy egy női szlalom és óriás-műlesikló versenyt rendeznek itt, hiszen a FIS szeretné, ha nem csak az Alpok országai rendeznének versenyeket és a közeli zágrábi verseny is nagy siker volt.

Más vélemények szerint az olasz Tarvisióval és a szlovén Kranska Gorával kell majd keményen megküzdeni a versenyek megrendezéséért, és a helyeik annak ellenére is reménykednek, hogy a másik két helyen sokkal jobb az infrastruktúra állapota, és nekik már komolyabb tapasztalataik is vannak ilyen versenyek megrendezésében.

Azt is nehéz elképzelni, hogy a bosnyákok komolyabb ígéretek nélkül belevágnának egy ilyen hatalmas beruházásba, hiszen az erre a célra fordítandó komoly pénzösszeg nagyon jól jönne bárhol máshol a nemrégen még háború sújtotta ország újjáépítésében.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.