Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bosznia VK futamokat rendezne 2011/2012-ben

2008.08.26. Bata Attila

Bosznia VK futamokat rendezne 2011/2012-ben Bosnyák és egyéb délszláv sajtóhírek szerint Bosznia-Hercegovia komolyan pályázik arra, hogy a 2011/2012-es szezonban alpesi Világkupa versenynek adjon otthont a Szarajevó melletti hegyekben. Az egykori olimpiai helyszín hamarosan megújulhat.

Mivel a hírek egy része pletyka, kezdjük azzal, ami biztosnak mondható. A találgatások azután erősödtek fel, hogy augusztus elején Bjelasnica síterepén jártak a Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) képviselői és találkoztak a síterepet üzemeltető cég vezetőivel, a szarajevói régió hivatalnokaival. A több napos megbeszéléseken szóba került egy VK futam megrendezése, valamint a pályák és az infrastruktúra jelenlegi állapotának felmérése, valamint a jövőbeli feladatok meghatározása.

A megbeszéléseken részt vett az olasz Polo Sportivo cég képviselői is, akik várhatóan a felújítások kivitelezésében segítik majd a helyieket. Képviselőjük szerint jelentősen javítani kell a szállás, a biztonsági és a síterep műszaki körülményein, de van rá esély, hogy a bosnyákok három év múlva házigazdák lehessenek.

A helyi sajtóban beindultak a találgatásokat. Vannak, akik biztosra veszik, hogy egy női szlalom és óriás-műlesikló versenyt rendeznek itt, hiszen a FIS szeretné, ha nem csak az Alpok országai rendeznének versenyeket és a közeli zágrábi verseny is nagy siker volt.

Más vélemények szerint az olasz Tarvisióval és a szlovén Kranska Gorával kell majd keményen megküzdeni a versenyek megrendezéséért, és a helyeik annak ellenére is reménykednek, hogy a másik két helyen sokkal jobb az infrastruktúra állapota, és nekik már komolyabb tapasztalataik is vannak ilyen versenyek megrendezésében.

Azt is nehéz elképzelni, hogy a bosnyákok komolyabb ígéretek nélkül belevágnának egy ilyen hatalmas beruházásba, hiszen az erre a célra fordítandó komoly pénzösszeg nagyon jól jönne bárhol máshol a nemrégen még háború sújtotta ország újjáépítésében.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.