Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Skiwelt: két új kabinos és napenergiával üzemelő húzólift

2008.12.08. Stánicz Balázs

Ausztria legnagyobb sípályarendszere az idén igencsak kitett magáért; Brixenben két nyolcfős kabinos is felépült, de ez még nem minden; a Sonnenliftből egy igazi környezetbarát sífelvonó vált, hiszen kizárólag napenergiával működik.
Tökéletesre raktrakolt pályák | Fotó: Gartner Mathaeus I skiwelt.at
Tökéletesre raktrakolt pályák | Fotó: Gartner Mathaeus I skiwelt.at

EGYÜLÉSES HELYETT NYOLCFŐS KABINOS BRIXENBEN

Ausztria legnagyobb síparadicsomában az idei szezontól megannyi újdonság vár ránk. Brixen-Westendorban igazán nagy lépést tesznek a kényelem felé; a korábbi együléses lift már a múlt és helyette egy modern nyolcfős kabinos fogja szállítani a vendégeket, egészen a Choralpe csúcsáig.

Az új kabinos rendkívül fontos az egyes síhegyek összeköttetése szempontjából, ugyanis Westendorf eddig részben az együlésessel csatlakozott a Skiwelt hatalmas pályarendszeréhez. A kabinoshoz tartozó 5,5 kilométeres és 1030 méter szintkülönbségű sípálya már a tavalyi szezonra elkészült.

E pálya aljától, ahol a brixeni tó található egy futószőnyeg és egy húzófelvonó fogja a vendégeket a kabinos völgyállomásához szállítani. Az új felvonó újabb mérföldkő Kitzbühel és Skiwelt összeköttetésének tervében. Amennyiben a jövőben a két síparadicsom összeköttetése létrejönne, úgy a világ egyik legnagyobb síterepe születne meg Tirolban.

WESTENDORFBAN IS KABINOS ÉPÜL

Kabinosokból azonban sosem elég, legalább idén mindenképpen ezt gondolták az üzemeltetők, így Westendorfban egy újabb kabinos épül. A hegy másik oldalán építik a kabinost, de a fenti kabinoshoz hasonlóan szintén az 1820 méteres Choralpéra fog érkezni.

A felvonó egy középállomást is kap, aminek érdekessége, hogy „egyoldalú” lesz, azaz felfelé menetben be lehet majd szállni a középállomásnál, a völgy felé ellenben nem. A lifttársaság döntését azzal indokolta, hogy e kabinos esetében egyáltalán nincs szükség erre.

VILÁGÚJDONSÁG

Bár a beruházás költségét nézve lényegesen kisebb, hírértéke annál nagyobb, hogy a Brixenben található Sonnenliftet (pályatérképen 12-es) 2008. decemberétől napenergiával fogják üzemeltetni. Ez lesz a világ első olyan sífelvonója, ami teljes egészében a Nap erejének segítségével fog üzemelni.

Rossz időben sem kell megijedni, a Sonnenlift működése természetesen nem csak a napsütéses időszakokra van korlátozva, hiszen a napelemek elegendő energiát raktároznak el, hogy a felhős-borús napokon is üzemelhessen a felvonó.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Gasthof Kammerhof
A tradicionális, teljesen felújított panzió felszereltségéhez recepció, étterem (pizzéria), reggeliző-étkező, társalgóhelyiség, parkoló, terasz tartozik. Skiwelt Wilder Kaiser ingyenes síbusszal: 15 perc.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Dorfresort Kitzbühel
Exkluzív apartmanok Kitzbühel és Wilder Kaiser - Brixental között Reit településen. Kutyabarát szállás, több típusú és méretű apartmannal, jól felszerelt konyhával, sítárolóval, wellness részleggel és étteremmel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Boutique Hotel Bruggwirt csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos Boutique Hotel Bruggwirt St. Johann in Tirol központjában található, 900 m-re a sífelvonótól. Szobái egyedi bútorokkal és dizájnelemekkel berendezettek, egy részük kilátással a kitzbüheli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.