Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Cervinia: 365 napos síszezon és új liftek a tervekben

2023.08.08. Bata Attila

Nem állnak le a fejlesztések az olaszországi Breuil-Cervinia síterepén. A nyáron átadott megalift után újabb lifteket terveznek közel 50 milliárd forintért. Közben bejelentették, hogy a következő szezonban folyamatosan üzemelnek, vagyis szünnap nélkül, évi 365 napon lát lehet síelni a gleccseren.

Nonstop síelés az év minden napján

Cervinia leghosszabb szezonja következik az üzemeltetők ígérete szerint. A júliusban átadott új lift megépítése után újabb jó hírt kaptak a síelők. Az idén az időjárás függvényében valamikor október közepén elkezdődhet a téli szezon, amely a tervek szerint következő év május 5-ig tart. Azonban a síelés a következő napon is folytatódik, csak onnantól már nyári szezonnak hívják az időszakot. Amennyiben az időjárás is engedi, akkor folyamatosan lehet síelni az év minden napján. Ilyen az Alpokban – megfelelő időjárási- és pályaviszonyok esetén – csak a svájci Zermattban és az osztrák Hintertuxon lehetséges jelenleg.
A júliusban átadott lift

Új liftek

Mostanában zárult le a pályázat az új 3S-típusú kabinos lift megépítésére. Az új lift összesen 3000 utast szállíthat és Breuil és Plateau Rosá között. A síelők a völgyből, átszállás nélkül 15 perc alatt juthatnak fel a hegyállomásra. A beruházás jelenlegi tervezett költsége 120 millió euró (kb. 47 milliárd forint). Szintén megkezdték az előkészületeket a Goillet-tó mellől induló háromszemélyes ülőlift kiváltására egy modernebb eszközzel.
Hamarosan megújul a háromszemélyes ülőlift

Világkupa premier

A tavalyi versenyszezon egyik szenzációjának ígérkezett a két országon átívelő lesikló verseny megrendezése. Akkor az enyhe ősz miatt az olaszországi cél előtti utolsó néhányszáz métert nem tudták előkészíteni. Idén, egy héttel későbbi időpontokban, ismét megcélozzák a versenyek megrendezését. A tervek szerint november 11-12-én a férfiak, egy héttel később a nők indulnak Zermattból, hogy közel 4 kilométer múlva Olaszországban érjenek célba. 
Az új világkupa pálya
KOMMENTEK
D.Dani | 2023.08.08. 18:07
Nem kötözködésből, de eddig is lehetett egész évben síelni, legalábbis új nyári pályák nincsenek, ezek ugyanúgy a zermatti pályák, amiket most már a 3S felvonó is kiszolgál, nem? Vagy nem volt meg mindig az összeköttetés? Amúgy az a Breuil-Plateau Rosa lift nagyot dobna a hegyoldalon, jelenleg 40+ perc felérni, és elég kényelmetlen is. Tudnátok esetleg egy linket küldeni erről a fejlesztésről?
Bata Attila | 2023.08.08. 19:41
Eddig nem volt nyitva egész évben. Májusban bezártak, júniusban újranyitottak, augusztusban bezártak, majd októberben megint nyitottak az olasz oldalon.

Az új liftről még nincs sokkal több infó, a pályázat befejeződött a megépítésére, még győztest nem hirdettek. Lesz egy középállomása is (Plan Maison).

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.