Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Cervinia: 365 napos síszezon és új liftek a tervekben

2023.08.08. Bata Attila

Nem állnak le a fejlesztések az olaszországi Breuil-Cervinia síterepén. A nyáron átadott megalift után újabb lifteket terveznek közel 50 milliárd forintért. Közben bejelentették, hogy a következő szezonban folyamatosan üzemelnek, vagyis szünnap nélkül, évi 365 napon lát lehet síelni a gleccseren.

Nonstop síelés az év minden napján

Cervinia leghosszabb szezonja következik az üzemeltetők ígérete szerint. A júliusban átadott új lift megépítése után újabb jó hírt kaptak a síelők. Az idén az időjárás függvényében valamikor október közepén elkezdődhet a téli szezon, amely a tervek szerint következő év május 5-ig tart. Azonban a síelés a következő napon is folytatódik, csak onnantól már nyári szezonnak hívják az időszakot. Amennyiben az időjárás is engedi, akkor folyamatosan lehet síelni az év minden napján. Ilyen az Alpokban – megfelelő időjárási- és pályaviszonyok esetén – csak a svájci Zermattban és az osztrák Hintertuxon lehetséges jelenleg.
A júliusban átadott lift

Új liftek

Mostanában zárult le a pályázat az új 3S-típusú kabinos lift megépítésére. Az új lift összesen 3000 utast szállíthat és Breuil és Plateau Rosá között. A síelők a völgyből, átszállás nélkül 15 perc alatt juthatnak fel a hegyállomásra. A beruházás jelenlegi tervezett költsége 120 millió euró (kb. 47 milliárd forint). Szintén megkezdték az előkészületeket a Goillet-tó mellől induló háromszemélyes ülőlift kiváltására egy modernebb eszközzel.
Hamarosan megújul a háromszemélyes ülőlift

Világkupa premier

A tavalyi versenyszezon egyik szenzációjának ígérkezett a két országon átívelő lesikló verseny megrendezése. Akkor az enyhe ősz miatt az olaszországi cél előtti utolsó néhányszáz métert nem tudták előkészíteni. Idén, egy héttel későbbi időpontokban, ismét megcélozzák a versenyek megrendezését. A tervek szerint november 11-12-én a férfiak, egy héttel később a nők indulnak Zermattból, hogy közel 4 kilométer múlva Olaszországban érjenek célba. 
Az új világkupa pálya
KOMMENTEK
D.Dani | 2023.08.08. 18:07
Nem kötözködésből, de eddig is lehetett egész évben síelni, legalábbis új nyári pályák nincsenek, ezek ugyanúgy a zermatti pályák, amiket most már a 3S felvonó is kiszolgál, nem? Vagy nem volt meg mindig az összeköttetés? Amúgy az a Breuil-Plateau Rosa lift nagyot dobna a hegyoldalon, jelenleg 40+ perc felérni, és elég kényelmetlen is. Tudnátok esetleg egy linket küldeni erről a fejlesztésről?
Bata Attila | 2023.08.08. 19:41
Eddig nem volt nyitva egész évben. Májusban bezártak, júniusban újranyitottak, augusztusban bezártak, majd októberben megint nyitottak az olasz oldalon.

Az új liftről még nincs sokkal több infó, a pályázat befejeződött a megépítésére, még győztest nem hirdettek. Lesz egy középállomása is (Plan Maison).

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.