Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Chopok: megkezdődött a hóágyúzás!

2016.11.10. Bata Attila

Az időjárási adatok szerint Chopok csúcsán novemberben még nem emelkedett nulla fok fölé a hőmérséklet. A pályák szépen kifagytak az előző napokban és a tervek szerint elindulhatott az északi oldal hóágyúzása.
Az időjárás kedvezően alakul az északi oldal felső régióiban. Ma reggel a Chopok-csúcson mínusz 10 fokot mértek és mellette még 16 cm természetes hótakarót regisztráltak. Természetesen az alacsonyabb részeken a hó vastagsága már alig látható, a hőmérséklet pedig enyhül, de arra még tökéletes, hogy lehessen hóágyúzni.

Keddről szerdára virradó éjszaka fokozatosan indították be a hóágyúkat az északi oldalon, a Lukova részen 1700 és 2000 méter között. Összesen 20 hóágyú ontotta a havat. Az elsődleges cél az 5-ös és 14-es pályák mielőbbi behavazása, de emellett jut más pályákra is a mesterséges hóból.

A tavalyi évhez hasonlóan a síterep ismét közzéteszi a pályák behavazottságának térképét. Ezen azt követhetjük nyomon, hogy a pályák behavazása százalékos mértékkel mérve mennyire haladt előre.

A nyitás dátumát most még nehéz megjósolni. A hivatalos szezonnyitót december 3-án tartják Chopokon, de ettől függetlenül néhány pályát már akár korábban is lehet használni.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Chata Zázvor
Skandináv típusú, fából épült turistaszállás Chopok/Jasná sípályáinak déli oldalától 1300 méterre. Szobák közös fürdőszobával és apartmanok saját fürdővel. Szolgáltatások: reggeli, bár/étterem, társalgószoba, sítároló, síkölcsönző, parkoló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Srdiecko csillagcsillagcsillag
A 2018-ban felújított Srdiečko (Szívecske) hegyi szálloda egyike a kevés pályaszállásoknak Chopok déli oldalán! A wellness központtal rendelkező hotel a 4-üléses Srdiečko völgyállomástól 50 m-re várja vendégeit modern szobáival.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Bystrina csillagcsillagcsillag
Erdőszéli wellnesshotel a Deménvölgyben, Chopok-Jasná síterepétől 6,5 km-re. Két-, háromágyas és családi szobák reggelivel, egyéb ellátás a szomszédos étteremben rendelhető. Szolgáltatások: szaunák, pezsgőfürdő, fitneszterem, játszószoba, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.