Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Jasna: megérkeztek az új lift narancssárga kabinjai

2009.11.01. | Szerző: Bata Attila
Jasna: megérkeztek az új lift narancssárga kabinjai A Chopok északi oldalán lázasan folyik a munka, hogy Szlovákia idei egyik legkomolyabb síterep fejlesztése időben elkészüljön. A síterep keleti oldalában található Otupné – Brhliská lift egykori tűzpiros színű kabinjait a napokban kezdik el kicserélni a Doppelmayr narancssárga gondoláira.
Az új lift kabinjaiból az első hét darab már ezen a héten megérkezett. Gondos „kicsomagolás” után egyelőre biztos helyen tárolják őket. Az új kabinok befogadóképessége kétszerese a korábbi négyszemélyes „tojásoknak”, és a lift teljes szállítási kapacitása is a duplájára emelkedik, elméletileg 2400 utas utazhat rajta óránként.

Természetesen nem arról van szó, hogy egy vadonatúj modern, csillogó liftet beraknak a korábbi környezetébe, a lift környéke is alapos fejlesztéseken esik át. Fura lenne, ha az új lift melletti pálya színvonala is a régi maradna, így ezen is alaposan javítanak. A korábbi pályát kicsit meghosszabbították, néhány helyen szélesítették, a pálya alját keresztező országutat egy alagútban a pálya alatt vezetik át. Azonban a legfontosabb fejlesztés, hogy 35 új hóágyút telepítettek ide, amelyek valószínűleg elég havat tudnak gyártani ahhoz, hogy tökéletes pályát lehessen készíteni az új lift mellett.
Az új kabin látványterve
Az új kabin látványterve
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 367 vendég és 24 regisztrált felhasználó látogatja.