Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Jasna: sikeres terhelésteszt az új liften

2009.12.07. Bata Attila

Jasna: sikeres terhelésteszt az új liften Múlt csütörtökön tartották az új Otupné – Brhliská lift terheléspróbáját. A régi négyszemélyes Tátrapoma liftet felváltó új nyolcszemélyes Doppelmayr lift átment a teszteken, és már lehet készülni a szezonra, igazából már csak az kellene, hogy egy nagyobb havazás megérkezzen az Alacsony-Tátrába.
A csütörtökön végrehajtott próbán körülbelül 21 tonnának megfelelő homokot és követ töltöttek be zsákokba, amelyekkel megterhelték a 65 közlekedő kabint. A próbán a kabinokat felfelé menetben 100 százalékos terheltséggel, lefelé menetben pedig 30 százalékos terheléssel tesztelték.

Nem csak az Alacsony-Tátrában, hanem a Magas-Tátrában is készülnek a szezonra. Hosszú idő után a hétvégén először indították el a lifteket, lanovkákat, és a siklót a Magas-Tátra síterepein. A kedvezőtlen időjárás miatt a síterepeknek bőven volt idejük az ilyenkor szokásos műszaki felülvizsgálatok elvégzésére. A magas-tátrai síterepek december 19-re tervezik az idei szezonnyitót.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Holiday Village Tatralandia csillagcsillagcsillagcsillag
A Holiday Village Tatralandia üdülőfalu bungalókat és apartmanokat kínál Közép-Európa legnagyobb aquaparkjának szomszédságában, 15 km-re Jasnától. Sorház jellegű házakban 4-5 fős apartmanok, illetve különálló 3-5 fős és kétszintes 7-8 fős faházak foglalhatók.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Jasná Deluxe Faházak csillagcsillagcsillagcsillag
Luxus faházak a Zahradky ülőlift alsó állomásának közvetlen közelében, a sípályák mellett. Igényesen és modernül berendezett standard és deluxe 4-6 fős apartmanok önellátással!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chata Chopok
A Chata Chopok egy stílusosan berendezett, modern házikó az Alacsony-Tátrában, Bystrá falucskában. Maximum 9 fő elszállásolására alkalmas, Myto pod Dumbierom-tól 1,7 km-re Tále-tól 2,8 km-re, míg a Chopok déli oldalától 8,7 km-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.