Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Csoda: síliftből kiesett gyermek túlélte a zuhanást

2018.01.17. Bata Attila

Az eset még szombaton történt az egyik kínai síterepen. A baleset óta megjelent képek tanulsága szerint egy kb. 8-9 éves gyermek kicsúszik a szék biztonsági korlátja alatt, a mellette ülő társa lábába kapaszkodik, majd a földre zuhan. Szerencséjére elég vastag hóra esett, így az ijedtségen kívül más baja nem esett.
Pillanatkép a lenti filmből
Pillanatkép a lenti filmből
A Thaiwoo síterep Csongli régióban fekszik, Pekingtől 200 kilométerre található, és 2022-ben itt rendezik az olimpia síversenyeit.

Az internetet bejárta a szombati balesetről készült amatőr videó felvétel. Pár nappal később néhány fénykép is kikerült a netre, amelyen az látható, hogy négyen utaznak az ülőliften. Az egyikük már veszélyesen kicsúszott az ülésről, és a mellette ülő társa lábába kapaszkodva próbál fennmaradni. A harmadik társuk egy kézzel tartja a kicsúszott síelőt.

Itt 15 méteres zuhanásról tudnak
A zuhanás elkerülhetetlen, ahogy a videóban is látszik, be is következik. Kínai források nem találgatnak hány méterről esett le a körülbelül 8 vagy 9 éves fiú. Brit források szerint 10-15 méteres magasságból zuhanhatott le. Nagy szerencséjére vastagabb hórétegre esett, amely lefékezte a zuhanás erejét. Természetesen orvost hívtak, megvizsgálták, de semmit sem találtak és később már ismét síelhetett a többiekkel.

Zuhanás előtt
Zuhanás előtt
A síterep vezetősége közleményében nem tudta megmondani, hogy a fiatal gyermek hogy ülhetett fel a liftre felnőtt kísérő nélkül. (Szülei máshol voltak akkor.) A szabály szerint 12 év alatti, vagy bizonyos testmagasság alatti gyermekek egyedül nem utazhatnak az ülőliften. A síterep szerint teljesen beöltözve, bukósisakban nagyon nehéz megállapítani, hogy hány éves az illető.

További képek kínai oldalakon itt és itt található.
Természetesen a Facebookra is felkerült
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.