Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Csoda: síliftből kiesett gyermek túlélte a zuhanást

2018.01.17. Bata Attila

Az eset még szombaton történt az egyik kínai síterepen. A baleset óta megjelent képek tanulsága szerint egy kb. 8-9 éves gyermek kicsúszik a szék biztonsági korlátja alatt, a mellette ülő társa lábába kapaszkodik, majd a földre zuhan. Szerencséjére elég vastag hóra esett, így az ijedtségen kívül más baja nem esett.
Pillanatkép a lenti filmből
Pillanatkép a lenti filmből
A Thaiwoo síterep Csongli régióban fekszik, Pekingtől 200 kilométerre található, és 2022-ben itt rendezik az olimpia síversenyeit.

Az internetet bejárta a szombati balesetről készült amatőr videó felvétel. Pár nappal később néhány fénykép is kikerült a netre, amelyen az látható, hogy négyen utaznak az ülőliften. Az egyikük már veszélyesen kicsúszott az ülésről, és a mellette ülő társa lábába kapaszkodva próbál fennmaradni. A harmadik társuk egy kézzel tartja a kicsúszott síelőt.

Itt 15 méteres zuhanásról tudnak
A zuhanás elkerülhetetlen, ahogy a videóban is látszik, be is következik. Kínai források nem találgatnak hány méterről esett le a körülbelül 8 vagy 9 éves fiú. Brit források szerint 10-15 méteres magasságból zuhanhatott le. Nagy szerencséjére vastagabb hórétegre esett, amely lefékezte a zuhanás erejét. Természetesen orvost hívtak, megvizsgálták, de semmit sem találtak és később már ismét síelhetett a többiekkel.

Zuhanás előtt
Zuhanás előtt
A síterep vezetősége közleményében nem tudta megmondani, hogy a fiatal gyermek hogy ülhetett fel a liftre felnőtt kísérő nélkül. (Szülei máshol voltak akkor.) A szabály szerint 12 év alatti, vagy bizonyos testmagasság alatti gyermekek egyedül nem utazhatnak az ülőliften. A síterep szerint teljesen beöltözve, bukósisakban nagyon nehéz megállapítani, hogy hány éves az illető.

További képek kínai oldalakon itt és itt található.
Természetesen a Facebookra is felkerült
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.