Menü ≡

Novemberre elkészülhet az új lift a Csorba-tónál

2009.09.14. | Szerző: Bata Attila
Novemberre elkészülhet az új lift a Csorba-tónál A tavalyi évben elmaradt beruházás pótlását kezdték meg az üzemeltetők a Magas-Tátrában. Tavaly csak az új pálya épült meg a Szoliszkó oldalában, az idén elkészülhet a pálya mellett egy hatszemélyes, modern lift, valamint a pálya teljes hosszában kiépített hóágyúrendszer.
h i r d e t é s
A tó feletti Furkota pályát tavaly megépítették és átadták a síelőknek, de az előző szezon elején a hóban szegény időjárás miatt nem lehetett használni. Nagyon hiányzott a pálya mellé tervezett hóágyú rendszer, amelynek hiányában csak január végén lehetett először használni a pályát. Amennyiben elkészülnek a hóágyúkkal, akkor a síközpont 6,5 kilométer hosszúságú pályáiból összesen öt kilométer hóágyúzható lesz.

A lift építését szeretnék befejezni a szezonkezdet előtt, lehetőleg novemberben. Ez nagyban függ az időjárástól is, pl. ezen a hétvégén már havazott a Szoliszkó csúcsán. A kétsebességes, hatszemélyes, 1120 méter hosszú, 1200 fő/óra kapacitású liftet a Pomagalski cég építi.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »