Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Hamarosan elkészül az új pálya Csorba-tó felett

2008.10.09. | Szerző: Bata Attila
Hamarosan elkészül az új pálya Csorba-tó felett Már ezen a héten kész lehet a Csorba-tó feletti Szoliszkón épülő legújabb sípálya. A nyár vége óta tartó munkálatok során a jelenlegi 1-es pályával párhuzamos pályát alakítottak ki az üzemeltetők. A tervbe vett hóágyúkból és új liftből idén már nem lesz semmi, talán jövőre megvalósulhatnak.
h i r d e t é s
Az új pálya nyomvonala még a régi időket idézi. Az egykori, 1942-43-ban épített, de azóta már teljesen használaton kívüli pálya nyomvonalán épült az „új” pálya. Egykoron itt három pálya is vezetett le a Csorba-tóhoz, mára azonban a helyüket benőtte a törpefenyves. A nyári munkálatok kellemes fenyőillattal terítették be a környéket, hiszen a törpefenyőket már a helyszínen feldolgozták, mobil fűrészgépekkel.

A pálya a térképen a nyolcas számot kapja majd, amelynek a felső 1200 méter hosszú része piros besorolást kap, az alsó 600 méteres része, amely jobbára a becsatlakozó pályákkal teremt kapcsolatot kék jelű lesz. A pálya összesen 320 méter szintkülönbségű, de ebből a fenti piros részen mér 290 métert le lehet síelni.

A Furkota pálya az alatta húzódó völgyről kapta a nevét, és az üzemeltetők szerint a legideálisabb vonalvezetéssel épül, hiszen ezen a helyen marad meg legjobban a természetes hó a Szoliszkó-fennsíkon.

A tervek szerint hóágyúkat és egy új, modern liftet is kapott volna az idén az új sípálya környezete. Az összesen 160-180 millió koronába kerülő beruházás nagyobb kiadással járó részeit már csak jövőre kezdik el építeni. Kezdetnek ez sem rossz, hiszen ne feledjük, több évtizede nem épült új sípálya a Magas-Tátrában.
Épül az új pálya (Kép: www.nyarilap.hu)
Épül az új pálya (Kép: www.nyarilap.hu)
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »