Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Csúcsforgalmat hozott a hétvége a tiroli gleccsereken

2016.11.03. Bata Attila

Csodás időjárás és szikrázó napsütés köszöntött hétvégén az osztrák gleccserekre. Az időjárás sokakat kicsábított a szezon első síelésére, Tirolban több helyen hosszabb sorok alakultak ki a liftek előtt. A hétvégén Stubai gleccserén megdőlt az idei látogatói rekord is.
Sölden (Kép: kovitomi)
Sölden (Kép: kovitomi)
Múlt hét eleje kellemes, enyhe idővel indult Ausztriában. Közvetlenül a havazás után a főn tette a dolgát a hegyekben, el is tüntette az előtte hullott havat körülbelül 2500 méteres magasság alatt. A gleccserek sípályáin a hó természetesen megmaradt, ehhez párosult a napsütés és a kék ég, nem csoda, hogy rengetegen látogattak ki a tiroli gleccserekre.

#stubai #ski

A photo posted by Alessio Debiasi (@alessio_debiasi) on



Helyi beszámolók szerint Stubai gleccserén vasárnap 11 ezer vendéget fogadtak, amely idei csúcsot jelent. A helyi lifttársaság vezetője december közepéig hasonló tömeget vár hétvégenként, bár ehhez az is kell, hogy a mostanihoz hasonló maradjon hétvégenként az időjárás.

|| #slalombaby ~ #stubai ||

A photo posted by timotrinkner (@tmtr00) on



Pitztal és Kaunertal is a tavalyihoz képest erősebb látogatottságról számolt be. Az időjáráson kívül az sem volt hátrány, hogy idén most Mindenszentek napja nem vasárnapra esett, hanem keddre.

Kovitomi olvasónk Söldenben járt és küldött képes beszámolót a jó állapotú pályákról és a kissé megnövekedett idejű sorállásokról. Másnap Kaunertalt is kipróbálták, ott már nyoma sem volt a söldeni tömegnek.

Tirolban az alacsonyabban fekvő Kitzbühelben is sikerült fenntartani azt a pályát, amelyet október 22. óta használhatnak a síelők. Ezzel szemben Mayrhofenben a meleg miatt nem sikerült síelésre alkalmas állapotba hozni a hobbisíelők előtt lezárt, de a versenyzők részére fenntartott pályát. Így Marcel Hirscher, Ted Ligety, Mikaela Shiffrin és társai itt nem tudtak gyakorolni a finnországi versenyre.
Mayrhofen múlt héten, amikor használható volt
Mayrhofen múlt héten, amikor használható volt
KOMMENTEK

Szállástippek
AKCIÓ
Alphotel Innsbruck csillagcsillagcsillagcsillag
Modern szálloda Innsbruck külterületén, a Nordkette fogaskerekű megállótól 3,5 km-re. Panoráma-wellness-szauna részleg a szálloda legfelső emeletén!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sporthotel Cristall csillagcsillagcsillagcsillag
A magyar alkalmazottakkal üzemelő szálloda a Stubai-völgyben, Fulpmesben található, 1,5 km-re Schlick 2000-től, a gleccser pályáitól pedig 23 km-re. Kétágyas szobák, családi apartman és hatalmas lakosztály várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Hotel Grauer Bär csillagcsillagcsillagcsillag
Az Innsbruck központjában lévő Hotel Grauer Bär 196 felújított szobával várja vendégeit karnyújtásnyira az óvárostól. A környékbeli sípályákra a szálloda előtt megálló síbusszal juthatunk el, a Nordpark síterephez vezető fogaskerekű vasút pedig 200 m-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.