Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Csütörtökön nyit a világ legjobb síterepe

2013.11.19. Bata Attila

A francia Val Thorens az előző hétvégén nyerte el a világ legjobb síterepe címet egy kitzbüheli szavazáson. A szavazás rangját sokan a síterepek Oscar díjának tartják. Csütörtökön már indul a szezon és nem csoda, hogy a frissen szerzett titulust gyakran hallani fogjuk a következő napokban.
A hétvégi havazás | Kép: Val Thorens
Val Thorens (Három-völgy) a hétvégi World Ski Awards szavazás abszolút győztese. Nemcsak a legjobb francia terep lett Chamonix, Courchevel, La Plagne, Les Arcs, Les 2 Alpes, Megéve, Serre Chevalier, Tignes és Val d'Isére előtt, hanem az összesítésben a többi ország síterepét is megelőzte.
Val Thorens, nyitás november 21-én!
Az Alpok legmagasabban fekvő üdülőfalujában, november 21-én, csütörtökön kezdődik a szezon. Az első két napon még csak két lift és négy pálya fog üzemelni, összesen 700 méteres szintkülönbséget lehet síelgetni. Ezen a két napon még „csak” 30 euróba kerül a napijegy.

A nagyüzem szombaton kezdődik. A hétvégén már 12 lift üzemel, 19 pályán és összesen 38 kilométeren lehet majd síelni. Akkor már 900 méteres szintkülönbséget kapnak a síelők a 37,60 eurós napijegyért. Lehet hétvégi jegyet is váltani, az összesen 58,90 eurót kóstál a két napra. Hasonló árakon lehet majd síelni az azt követő december elejei hétvégén is.

A hétvégi havazás (Kép: Val Thorens / Facebook)
A hétvégi havazás (Kép: Val Thorens / Facebook)
A tervek szerint a teljes nyitásra december 7-ig kell csak várni. Jelenleg 2300 méter magasan 60 cm, 3200 magasságban 1 méter vastag hó van a pályákon.

KOMMENTEK
Szokol Attila | 2013.11.19. 21:50
Mi dec.14-én megyünk ide. Remélem, addigra mind a hatszáz km. pálya használható lesz! Több éve tervezzük ide az utat, végre sikerül és a Berniékkel együtt!!!
Békássy Szabolcs | 2013.11.22. 08:55
nem fogtok csalódni :) biztos vagyok benne....

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.