Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovákia: havazás után beindultak a hóágyúk

2013.11.25. Bata Attila

Hétfő reggelre megérkezett az első nagyobb havazás Szlovákiába is. A havazással együtt a várva vár hideg is beköszöntött, így végre elkezdődhetett a hóágyúzás az ismertebb szlovák síterepeken. Pontos nyitási dátumokról még senki sem beszél, meglátjuk, hogy a hétvégéig mennyit javul a helyzet.
Röpködtek a mínuszok ma reggel a Tátrában. A Lomnici-csúcson mínusz 15 fokot, Chopokon mínusz 13 fokot mértek. A Magas-Tátra szlovák oldalán 3-15 cm, az északi – lengyel – részeken pedig 20-45 cm friss hó esett. A havazás 10 centi friss havat hozott Zakopánéban is.

Jasna, Zahradky
Jasna, Zahradky
A havazás után beindultak a hóágyúk is a Tátrában és Donovalyban is. Chopokon egyszerre 100 hóágyú ontja a havat a Biela Pút, Koliesko, Priehyba, Luková, Priehyba és Záhradky pályákon. A Csorba-tónál 16 hóágyú indult be az Interski és Esícko részeken. Donovalyban pedig elkezdődött a Zahradiste (a laposabb) oldal hóágyúzása.

Csorba-tó, Interski
Csorba-tó, Interski
Hogy mikor lesz ebből nyitás? Erről még korai beszélni. Ha a mostani hétvégére kinyitna az első pálya Szlovákiában, arról természetesen beszámolunk.

Donovaly, Zahradiste oldal
Donovaly, Zahradiste oldal
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Stráni Panzió csillagcsillag
Kedvező ár/érték arányú családi panzió szobákkal és apartmanokkal Myto (500 m), Tále (5 km) és Chopok dél&észak (11 km) közelében. Saját éttermében reggeli, félpanzió és teljes ellátás is rendelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chata 1012
A Chata 1012 házikó a Demänovská völgyben, gyönyörű természeti környezetben, 6 km-re található a Chopok-Jasná síterep északi oldalától. Élelmiszerbolt kb. 700 m, buszmegálló kb. 300 m, étterem kb. 400 m.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Jasná Deluxe Faházak csillagcsillagcsillagcsillag
Luxus faházak a Zahradky ülőlift alsó állomásának közvetlen közelében, a sípályák mellett. Igényesen és modernül berendezett standard és deluxe 4-6 fős apartmanok önellátással!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.