Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Dachstein-gleccser: szombattól már itt is lehet síelni!

2015.10.26. Bata Attila

Október 24-én, szombaton Ausztria utolsó síelésre alkalmas gleccsere is megnyitotta kapuit a hobbisíelők előtt. Sajnos, a hóviszonyok még nem a legjobbak, körülbelül 10-20 cm természetes hó található a pályákon kívül, ahol természetesen egy kicsit besegítettek a hóágyúk is.
Közeledik a tél! Hétvégén újabb és újabb pályák nyíltak meg az Alpokban. Ausztriában már lehet síelni a tiroli gleccserterepeken (Sölden, Hintertux, Stubai, Kaunertal és Pitztal), Karintiában (Mölltal) és Salzburgban (Kitzsteinhorn-Kaprun). Hozzájuk csatlakozott a hétvégén a Schladminghoz tartozó Dachstein-gleccser.

A webkamera vasárnapi képe
A webkamera vasárnapi képe
A síterepen az előző hetekben különböző sífutó csapatok tartottak edzést, de hétvégén két pályával már az alpesiekre is gondoltak. Aki felliftezett a gleccserre, az már az első íveket húzhatta is a gleccseren. A természetes hóból lehetne egy kicsivel több is, de látványnak megteszi a mostani 10-20 cm vastag hó.

Fontos tudni, hogy a gleccseren minden évben, ahogy idén is, decemberben leállítják a lifteket felülvizsgálat miatt. Az idei karbantartást december 14. és december 24. között végzik el.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.