Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Hét kilométer síelt a bába az anya eltorlaszolt házáig

2010.12.29. | Szerző: Bata Attila
Hét kilométer síelt a bába az anya eltorlaszolt házáig Komoly gondokkal küzd a Dániához tartozó Bornholm szigete. A napok óta tartó havazás miatt teljesen megbénult az élet. Átlagosan másfél méter hó esett, de van ahol hat méter magas akadályokat emelt. Egy bába kénytelen volt sítalpakon megtenni a hét kilométeres utat egy várandós anyukához.
h i r d e t é s
Pontosan két éve írtunk egy cikket a szigetről, amely egy tévedés révén komoly uniós támogatás kapott egy szem sípályájához. A hóban szegény szigetre az idei ünnepek alatt rászakadt az ég. Annyi hó esett, amelyet a még a legidősebb szigetlakók sem láttak. Teljesen megbénult az élet, Dániából komppal kellett hókotró gépeket a szigetre szállítani, mert a helyiek nem voltak felkészülve ekkora hóesésre.

Érdekes dolgokat produkált a vészhelyzet, egy szülés előtt álló anyuka házához vezető utat teljesen eltorlaszolta a havazás, de a bába sítalpakra állt, és körülbelül hét kilométeres sífutás (sígyaloglás?) után tudott eljutni a hótól elzárt házhoz. Amíg a mentőcsapat kiérkezett és az édesanyát kórházba szállították, addig a bába gondoskodott a segítségről.

Sokan érkeztek a szigetre karácsonykor, hogy a rokonokat meglátogassák, de közülük jó néhánynak nem sikerült eljutni hozzájuk, ők a sportcsarnokban, vagy a kompon töltötték az éjszakát. A helyiek próbálnak megbirkózni a hóval, sok esetben egyszerűen a tengerbe dobják, amitől nem boldogok a dán környezetvédők.

Film a behavazott szigetről
2010.12.31. 12:43:09 elmo
Szegények...

Bárcsak a mi dombjainkra hullna ennyi hó. Összesen (is elég volna). :-]
2011.01.02. 14:26:58 gyozelem
Ilyen bába kell nekem is :-) minden elismerésem az övé
2011.01.04. 22:28:33 kole77
Elég rossz lehetett nekik :-(

De mi van akkor ha itt épp jött volna szembe egy autó?
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »