Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Uniós baki: hó nincs, sípálya épült támogatással

2008.10.14. Bata Attila

Uniós baki: hó nincs, sípálya épült támogatással A következő eset egész Európát bejárta az utóbbi napokban. Egy Dániához tartozó balti-tengeri szigeten egy vállalkozó, talán saját maga lepődött meg ezen a legjobban, 100 000 eurós támogatást kapott az Európai Uniótól, hogy sípályát építhessen egy olyan helyen, ahol havat is csak hébe-hóba látnak.
Bornholm egy gyönyörű kis sziget, amely Dániához tartozik. Csodás tájjal, nagyszerű lehetőségekkel túrázásra, kerékpározásra, kajakozásra, és lovaglásra, csak éppen síelésre teljesen alkalmatlan, mivel hó igen ritkán esik, és a sziget legmagasabb csúcsa sem emelkedik 100 méter fölé.

Egy helyi lakos 2006-ban munkahelyi elfoglaltságai miatt nem tudott elutazni síelni az Alpokba, ezért arra gondolt, milyen jó lenne, ha a szigeten is lehetne síelni. A gondolatot tett követte és pályázatot küldött be az Európai Unióhoz sípálya létesítésére. Ahogy mondani szokták, poénnak jó volt, úgysem lesz belőle semmi.

Alaposan dörzsölgetnie kellett a szemét, amikor megjött a válasz a koppenhágai minisztériumból, hogy 100 000 eurót (kb. 25 millió forint) támogatást kapott sípálya létesítésére. Ezek után már nem volt visszaút, egy pályagép, egy hóágyú és 80 pár síléc és síbakancs beszerzése után elkészült a pálya és megnyílt mellette a kölcsönző.

A tavalyi szezon nem sikerült a legjobban, összesen másfél napig üzemelt a sípálya, azonban dacolva a globális felmelegedéssel, a pálya valószínűleg az idén is kinyit.

A dán mezőgazdasági miniszter természetesen nem győzött magyarázkodni az eset után, egy interjúban kénytelen volt elismerni, hogy „a pályázat szabályai nem voltak eléggé szigorúak, és jövőre sokkal jobban megvizsgálnak minden esetet”. Erre szükség is lehet, hiszen tavaly egy dán kolostor golfpálya építésére kapott uniós támogatást.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.