Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Drámai videó: kilencéves fiú esett ki a sílift üléséből

2015.01.12. Bata Attila

Drámai videó: kilencéves fiú esett ki a sílift üléséből Az idei szezonban ismét rengeteg liftbaleset történik, amelyben főleg gyerekek esnek ki a síliftek üléseiből. Amerikában már az év elején sokszor szerepeltek ilyen balesetek a hírekben, ennek ellenére a hétvégén két újabb sajnálatos eset történt. Az európai síterepeken is történnek hasonló esetek.
Bár csak a folyamat végét látjuk az alábbi videóban, de lassan már nem is lehet megszámolni, hogy hányadik hasonló eset történik a világ pályáin. Szombaton a Pennsylvania állambeli Liberty Mountain síterepén egy kilencéves fiú esett ki az ülőliftből. A dráma utolsó 45 másodpercében azt látjuk, hogy a liften ülő társai a kabátjánál fogva próbálják tartani a lift széke alá csúszott fiút, aki egyrészt próbál kapaszkodni, másrészt vadul kalimpál a lábaival, hogy zuhanás előtt megszabaduljon a síléceitől. Ahogy látszik a videóban, a másik lécét már nem sikerül lerúgnia.

Egy amatőr felvétel az esetről
A hírek szerint a körülbelül 6 méteres zuhanást lábsérülésekkel megúszta a fiú, akit azonnal pályagondnokok vettek körül a zuhanás után.

Ezen a hétvégén még egy ilyen baleset történt. Egy másik pennsylvaniai síterepen, Spring Mount egyik liftjéről egy ötéves kisfiú esett ki, aki kísérővel volt a síterepen, de az esés pillanatában egyedül használta a liftet.

(a reklám után) Spring Mount: állítólag 30 láb (9 méter) magasságból esett ki
Egy héttel korábban egy 44 éves nő belehalt a sérüléseibe, amikor kb. 7 és fél méteres magasságból esett ki a liftből New York államban. Azon a hétvégén egy másik hasonló baleset is történt, de az szerencsére nem lett halálos kimenetelű.

Az idei szezonban már Európában is történtek hasonló esetek, a francia, olasz és osztrák pályákon is voltak liftbalesetek.
KOMMENTEK
Szányi Gábor | 2015.01.13. 03:43
A megelőzés miatt kell sokat beszélni minden balesetről! Sajnos majdnem a 100 százaléka az emberi mulasztásra és felelőtlenségre vezethető vissza.Pl.mi az hogy egy 5 éves gyerek egyedül... Hol a felnőtt aki felel érte? Nagyon sok baleset megelőzhető lenne ha többet lennének a síelők tájékoztatva a megelőzés lehetőségeiről.Ezuton tolmácsolom a szerkesztőség felé,hogy a témával kapcsolatosan több cikket tegyenek fel az oldalra.
landsurfer | 2015.01.14. 13:48
A szülőknek nincs türelmük a gyerekhez, ezért szoktak neki kutyát venni. Viszont pechük van, a kutyát nem lehet bevinni a sípályára.....amíg ki nem lobbizzák ezt is, meg a kutyával házasság kötést...:-)))) (gyengébbek kedvéért: ez nem megoldási javaslat, síbalesetek ellen)
Villanyi Laszlo | 2015.01.14. 20:03
Tisztelt Szerkesztőség, Kedves Síelők!
Több éve dolgozom sípályán legfőképpen liftes és ratrak vezetőként, sajnos nagyon sok balesetet láttam ami elkerülhető lett volna. Talán a legfontosabb, hogy minden sportnak megvan az alapvető védőfelszerelése, ez a síelésnél a SISAK!Mi azt szoktuk mondani aki nem hord sisakot annak nincs mit védenie. Arról nem is beszélve, hogy rendkívül rossz példamutatás a gyerekek előtt. Véleményem szerint sokkal fontosabb mint a "léc". Nem egy fejsérültet emeltem be a helikopterbe sajnos pontosan a sisak hiánya miatt. Minden tiszteletem azoké a síoktatóké, szülőké, pedagógusoké akik tisztában vannak a veszélyekkel és vele együtt a szabályokkal is. Talán a laikusok közül kevesen tudják pl., hogy a liftnél nem a kor hanem a testmagasság számít. Ez a bűvös határ 125cm, aki ennél magasabb az a lift szabályzata szerint felnőttnek számít bármennyi idős is. 125 és 110cm közt csak felnőtt kísérővel, viszont egy felnőtt maximum két gyereket vihet. 110cm magasság alatt csak ölben vihető és csak egy gyereket vihet minden felnőtt. Ha ezekkel a szabályokkal mindenki tisztában lenne akkor nem kellene feleslegesen megállítani a liftet amikor egy "Felnőtt" megjelenik 8-10 csöppséggel és még fel van háborodva, hogy miért nem viheti fel a gyerekeket!!!! Minden Kedves Síelőnek Balesetmentes Síelést Kívánok! Villányi László
A liftekbe való be és kiszállás az egy külön fejezet amit szintén mindenkinek érdemes lenne elsajátítania mert mint mindennek ennek is megvannak a saját szabályai!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.