Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Durva havazás temette be a hórekorder olasz falut

2019.01.06. Bata Attila

Az Olaszország középső részén található Capracotta település már korábban is bekerült a hírekbe, amikor hatalmas havazás sújtotta. Közel négy éve annyi havat kaptak, hogy még a Guinness rekordok közé is bekerültek. A mostani hatalmas havazást előre megjósolták és tökéletesen bevált a jóslat.
Sokszor beszélünk mikroklímáról, de az Appenninekben található Molise régió feltétlenül ide tartozik. Ha itt összejönnek a körülmények, akkor garantált a méteres havazás. Az olasz meteorológusok a héten figyelmeztettek, hogy un. lake-effect havazás (itt a tengerpart miatt inkább sea-effect) terítheti be a környéket a héten és a jóslat tökéletesen bejött.

A hóvastagságról eltérő adatokat olvasni az olasz oldalakon, 1 és 3 méter között bármilyen érték előfordul a többnapos havazás után, de talán a két méterhez közeli mennyiség egy jó átlagnak tűnik.

A hely hatalmas havazását és a mérések bizonytalanságát már a közel négy évvel ezelőtti hatalmas havazás is megmutatta. Bár sok olasz meteorológus sem értett vele egyet, de a település bejelentkezett a Guinness rekordra, mondván 18 óra alatt 256 centiméter hó hullott. Mivel 18 órás kategóriát nem tartanak nyilván, így a 24 órás havazásként, többek meglepetésére, a Guinness elismerte világrekordként.

A mostani havazásnál a rekord nem merült fel az 1421 méteres magasságban található településen, de volt gondjuk a hóval az biztos, ahogy a lenti képeken és videókon látszik.







KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.