Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Enyhe időjárás: újabb versenyek maradnak el

2014.01.14. Bata Attila

Újabb VK síversenyt volt kénytelen törölni a Nemzetközi Sí Szövetség (FIS). Ezúttal a január 25-26-i hétvégére tervezett garmisch-partenkircheni női versenyek megrendezésére nincs esély. A szokatlanul enyhe januárban ez már a harmadik helyszín, ahol le kellett mondani a rendezést.
Volt már olyan évad, amikor felborult a versenynaptár, és úgy tűnik az idei január versenyeit is az időjárás befolyásolja. Először a január elejei müncheni városi verseny maradt el, ami annyira azért nem nagy meglepetés, hiszen rövid időszakon belül többször maradt el, mint ahányszor megrendezték.

A horvátországi Zágráb melletti hegyen tíz év óta először maradt el verseny idén januárban. Itt mindig az utolsó pillanatban lehetett megmenteni a versenyeket, de az idén még a szokásosnál is reménytelenebbek voltak a hóviszonyok. Innen Bormióba tették át a verseny pótlását. Ott sem voltak ideálisak a hóviszonyok, de legalább meg lehetett rendezni a versenyeket.

Csak a példa kedvéért, hogy milyen nehéz egy ilyen pótversenyt rendezni a szezonban. Az első napi női versenyt nem lehetett elhalasztani Bormióban, mert aznap estére már a férfi csapatoknak volt lefoglalva a síterep maradék szálláskapacitása.

Ősszel így nézett ki a pálya (Kép: Hotel Trifthof Garni / Facebook)
Ősszel így nézett ki a pálya (Kép: Hotel Trifthof Garni / Facebook)
A január végi garmisch-partenkircheni női versenyeket is egy helyszínen szeretné pótolni a FIS, amely nem lesz egyszerű. Egyrészt olyan „szabad” síterepet kell találni, ahol van elég hó a rendezéshez. Másrészt a gyors számok rendezéséhez csak olyan síterepek jöhetnek szóba, ahol elég nagy szintkülönbségű pályákat lehet kiépíteni. A már említett szálláskapacitás mellett az utazás is fontos tényező. Olyan síterep jöhet szóba, amely nincs túl messze az előző (az olasz Cortina) és a következő verseny helyszínétől (a szlovén Maribor).

Amikor a garmisch-partenkircheni hétvégén női versenyeket rendeztek volna, akkor a férfiak egyik csúcsversenyét, a kitzbüheli versenyt tartják. Valószínűleg itt sem rózsás a helyzet, de Kitzbühel mindent meg fog próbálni, hogy a szezon legfontosabb osztrák lesikló versenyét meg tudják rendezni.

KOMMENTEK
Pulmy | 2014.01.14. 10:24
Vajon Mariborban ,hogy oldják meg? Sanszos,hogy az is elmarad?

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.