Menü ≡

Érkezik a hideg, újabb gleccserterep nyílik meg

2019.09.16. | Szerző: Bata Attila
Holnaptól fokozatos lehűlés éri el Európa nagy részét, a magashegyekben nulla fok alá csökken a hőmérséklet.
h i r d e t é s
Ahogy hazánkban, úgy az Alpokban és a Kárpátokban is csökken a hőmérséklet a következő napokban. Természetes havazásra kevés az esély, de szerdától a hétvégéig az Alpokban elég hideg lesz ahhoz, hogy folyamatosan menjenek a hóágyúk a gleccsereken.

Szlovákiában is havazhat a hét közepétől, a Magas-Tátra felsőbb régióiban. Itt már a múlt héten is hullott néhány centiméter hó, ez most is megismétlődhet. Egy kevés hóra lehet esély Chopokon és a Kárpátok ukrán részén is.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A hétvégén újabb gleccser kezdi meg a szezont Tirolban, Pitztal szeptember 21-én, szombaton nyit. Jelenleg három osztrák (Hintertux, Sölden és Stubai) két svájci (Zermatt és Saas Fee), valamint két olasz (Stelvio és Schnalstal) gleccseren lehet síelni az Alpokban.

Norvégiában az idei nyár szokatlan meleget hozott. A három nyáron nyitva tartó gleccser, Stryn, Folgefonna és Galdhopiggen is nagyon korán bezárt. Utóbbi helyen (Galdhopiggen) a héten 40 cm hó hullott, így itt újra kinyitottak, amíg a téli szezon megkezdődik a többi norvég pályán.

Az üzemelő európai síterepek listája itt található.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »