Schnalstal (ITA): a gleccseren is megkezdődött a szezon

2019.09.15. Bata Attila

Hétvégén két osztrák gleccser után harmadikként egy olasz síterepen is megkezdődött a szezon. Ezúttal Val Senales (Schnalstal) fogadta az első síelőket.
Kép: Hubi Grüner - Schnalstaler Gletscherbahnen - Funivie Ghiacciai Val Senales
h i r d e t é s
Az időjárás kedvezőre fordult, így a tavalyi szezonról eltárolt közel háromhektárnyi hóból is bontottak ki a fólia alól. Az elmúlt hétvégi havazás 30 centiméter havat hozott Schnalstal 3000 méter feletti részein. Az időjárás és a hógazdálkodás közös eredménye, hogy idén hamarabb tudtak kinyitni a tervezettnél.

A korábbi szezonkezdetekhez hasonlóan idén is a Grawand pályát nyitották meg, és természetesen idén is az edzőtáborozó csapatok tűztek maguknak szlalom/óriás-szlalom pályákat az első napon.
Az alpesi síelők mellett a sífutók is örülhettek, a kétkilométeres pályát is megnyitották.

Jelenleg három osztrák (Hintertux, Sölden és Stubai) két svájci (Zermatt és Saas Fee), valamint egy olasz (Stelvio) gleccseren lehet síelni az Alpokban.

Norvégiában az idei nyár szokatlan meleget hozott. A három nyáron nyitva tartó gleccser, Stryn, Folgefonna és Galdhopiggen is nagyon korán bezárt. Utóbbi helyen (Galdhopiggen) a héten 40 cm hó hullott, így itt újra kinyitottak, amíg a téli szezon megkezdődik a többi norvég pályán.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Aparthotel Maso Corto csillagcsillagcsillag
2-6 fős apartmanok a schnalstali kabinos lift alsó állomásától mindössze 200 méterre. Az apartmanok mindegyike teljesen felszerelt. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, síkölcsönző, wellness. Akár ellátással is kérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.