Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Schnalstal (ITA): a gleccseren is megkezdődött a szezon

2019.09.15. | Szerző: Bata Attila
Hétvégén két osztrák gleccser után harmadikként egy olasz síterepen is megkezdődött a szezon. Ezúttal Val Senales (Schnalstal) fogadta az első síelőket.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Az időjárás kedvezőre fordult, így a tavalyi szezonról eltárolt közel háromhektárnyi hóból is bontottak ki a fólia alól. Az elmúlt hétvégi havazás 30 centiméter havat hozott Schnalstal 3000 méter feletti részein. Az időjárás és a hógazdálkodás közös eredménye, hogy idén hamarabb tudtak kinyitni a tervezettnél.

A korábbi szezonkezdetekhez hasonlóan idén is a Grawand pályát nyitották meg, és természetesen idén is az edzőtáborozó csapatok tűztek maguknak szlalom/óriás-szlalom pályákat az első napon.
Az alpesi síelők mellett a sífutók is örülhettek, a kétkilométeres pályát is megnyitották.

Jelenleg három osztrák (Hintertux, Sölden és Stubai) két svájci (Zermatt és Saas Fee), valamint egy olasz (Stelvio) gleccseren lehet síelni az Alpokban.

Norvégiában az idei nyár szokatlan meleget hozott. A három nyáron nyitva tartó gleccser, Stryn, Folgefonna és Galdhopiggen is nagyon korán bezárt. Utóbbi helyen (Galdhopiggen) a héten 40 cm hó hullott, így itt újra kinyitottak, amíg a téli szezon megkezdődik a többi norvég pályán.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »