Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Pitztal: szombattól újabb gleccseren lehet síelni Ausztriában

2019.09.21. Bata Attila

Hétvégén immáron a negyedik tiroli gleccser is megkezdi az idei szezont. Ha minden jól megy, akkor a következő hétvére újabb síelhető gleccserek nyithatnak ki Ausztriában.
Pitztal: nyitás szeptember 21-én
Pitztal: nyitás szeptember 21-én
Szeptember 21-én, szombat reggel 7-től nyitja meg kapuit Ausztria legmagasabban található gleccsere, Pitztal. 7:00 és 13:00 óra között tartanak nyitva, és a Wildspitzbahn (lift) mellett lehet síelni kb. 3 kilométer hosszban. A gleccser már a héten is üzemelt, az osztrák és más válogatottak versenyzői edzettek rajta, hétvégétől már hobbi síelőket is fogadnak.

A következő hétvégén (szeptember 28.) várhatóan kinyit az ötödik tiroli gleccser, Kaunertal, valamint a hozzánk közelebbi Dachstein. A Mölltal-gleccser augusztus 19. óta a nem megfelelő hóviszonyok miatt zárva tart, itt időjárás és hóágyúzhatóság kérdése az újranyitás. Kaprun rajongóknak sem kell már sokat várniuk, a nyitás tervezett időpontja október 4.

Jelenleg három osztrák (Hintertux, Sölden és Stubai) két svájci (Zermatt és Saas Fee), valamint két olasz (Stelvio és Schnalstal) gleccseren lehet síelni az Alpokban.

Norvégiában az idei nyár szokatlan meleget hozott. A három nyáron nyitva tartó gleccser, Stryn, Folgefonna és Galdhopiggen is nagyon korán bezárt. Utóbbi helyen (Galdhopiggen) a héten 40 cm hó hullott, így itt újra kinyitottak, amíg a téli szezon megkezdődik a többi norvég pályán..

Az üzemelő európai síterepek listája itt található.
KOMMENTEK
Stani | 2019.09.22. 18:13
^^ a fenti -snowbrains.com - cikkhez: ez a gleccsersíterepeken bevett szokás, hiszen a nyár folyamán megnyílt gleccserhasadékokat többek közt így tudják újra betemetni, ezáltal megteremtve a biztonságos pályasíelés feltételeit. Tehát ez most nem a tervezett építkezésekkel függ össze.
Ilyen képeket bármelyik gleccseren lehet lőni a szezon kezdete előtt.

Ennek tudatában a "destroying" csak sima szenzációhajhász (clickbait).
golo | 2019.09.22. 21:09
Hát persze.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.