Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ezek a síterepek nyitottak ki először Szlovéniában

2023.12.09. Bata Attila

Bár még egy nagyobb adag havazás nem ártana, néhány szlovén síterep a hóágyúk segítségével már elindította az idei síszezont. A mostani hétvégére öt szlovén síterep nyitott ki, a többiek várhatóan a következő hétvégére tervezik a nyitást.
Maribor-Pohorje az első napon
Legelsőként Kope síterepe már az előző hétvégén megnyitotta a kapuit. A mostani hétvégére már nagyobb tömeget várnak hiszen hírességeket meghívtak egy esti síversenyhez, többek között az ismert egykori klasszis Ivica Kostelic és a helyi énekes Luka Basil neve is vonzó lehet a nagyközönség számára.

Tegnap indultak be először a liftek Rogla és Trije Kralji síterepein. A szlovén síterepek magasságában még hiányzik a vastag réteg természetes hó, ez a magyarázat az országos nyitások késésére. Roglán azért megtudtak nyitni néhány pályát a hóágyúknak köszönhetően, és az első hétvégén 21,5 eurót kérnek el a felnőtt napijegyért. A tervek szerint jövő hét kedden adják át a síterep új büszkeségét, az új, hatszemélyes ülőliftet.
Rogla nyitás előtt
Trije Kralji, egy apró síterep, amely az idén négymillió eurót költött fejlesztésekre. Ebből egy új négyszemélyes lift épült. Itt is a hóágyúknak köszönhetően tudtak pályákat megnyitni.
Trije Kralji
A Maribor melletti Pohorje mától fogadja a síelőket. Itt az Areh részen található hatszemélyes lift üzemel, ahová síbuszokkal lehet eljutni Pohorjéról. Idén itt is elkészült egy négyszemélyes lift, valamint a kabinos lift kapott egy középső állomást.

Kicsit váratlanul hozta korábbra a jövő hétre beigért nyitását Kranjska Gora, itt a csak a gyermek- és tanulópályákat nyitották meg, miközben ment a hóágyúzás.
Kranjska Gora az első napon
A többi szlovén síterep a következő hétvégére tervezi a nyitást, a jelenlegi 10-20 cm vastag természetes hó mellett lassan haladnak a hóágyúzással.

Sokan kérdezik tőlünk, hogy mi a helyzet Kaninnal? Nos, itt most sem lenne gond a hóval, közel másfél méter vastagon áll. A szlovén síterep bejelentette, hogy nem kívánja üzemeltetni idén a lifteket, csak állagmegóvási munkákat kívánnak végezni. Így, egyetlen megoldásként az maradhat, hogy az olaszok átveszik az üzemeltetést. Az olaszok érdeklődnek és sebtiben összeraktak egy ajánlatot, milyen feltételekkel üzemeltetnék idén a szlovénok síterepét az olasz oldalról, ahol szintén a hétvégén kezdődött meg a szezon.

Azt még nem tudni, hogy a szlovénok elé került-e már az ajánlat, de a hírek szerint a szlovénok december 14-én ülnek össze és több kérdésben is döntenek a sítereppel kapcsolatban, többek között az olaszok ajánlatáról is.
KOMMENTEK

Szállástippek
AKCIÓ
Family Apartments csillagcsillagcsillagcsillag
A Family Apartments Bolfenk 2-8 fős apartmanokat kínál többféle méretben a maribori kiskabinos lifttől 300-500 méterre. A központi épületben medence és szaunavilág található, valamint az éttermében lehetőség van reggelis/félpanziós ellátásra is.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Vilaraj
Felújított alpesi stílusú apartmanok és szobák az erdő szélén, csendes helyen, csodás kilátással a Dráva-völgyre, a maribori sífelvonótól 7,7 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Hotel Habakuk csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
A 2022/23-as síszezonra teljesen megújult luxushotel Maribor-Pohorje völgyállomásától 100 méterre. Szolgáltatásai: hatalmas wellness részleg medencékkel, szaunavilág, fitneszterem, étterem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.