Menü ≡

Fejjel lefelé lógó snowboardost szedtek le a síliftről

2016.12.22. | Szerző: Bata Attila
Ritka eset történt még december 10-én az amerikai Oregon államban található Mount Ashland síterepén. Egy snowboardos lógott a levegőben körülbelül öt percen keresztül fejjel lefelé, szökevénypántjával a sílift székéhez rögzítve. Ahogy a videókban is látható, szerencsésen megúszta a kalandot.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
A snowboardos elmondta, hogy liftezés közben kényelmi szempontok miatt a deszkájának szökevénypántját az üléshez rögzítette. Már éppen kiszállni készült a hegyállomás előtt, amikor elfelejtette, hogy rögzítve van, és innen indult a mentőakció.

Az első kellemetlen pillanatok
A szökevénypánt (vagy kötőfék) arra szolgál, hogy a deszkát a boardos magához rögzítse, pl. bukás esetén a deszka ne induljon el magától a lejtőn, veszélyeztetve a többi síelő vagy hódeszkás testi épségét. Egyes síterepeken, így a szóban forgó Oregon állam összes síterepén, ez kötelező felszerelés a deszkások részére.

Sikeres akció
A liftet azonnal megállították, az üzemeltetők rohantak segíteni a hódeszkásnak, akinek sikerült biztonságban és sérülések nélkül földet érnie.

2016.12.22. 12:00:11 minerel
A tartalomtól függetlenül a szökevénypánt nem arra való, hogy bukás esetén ne induljon el a deszka hiszen az fixen rögzítve van a lábra. Nem tud leoldani. A pántot indulás és csatolás előtt illik bekapcsolni vagy lecsatolás után ki mert be- vagy kicsatoláskor lehet olyan eset, hogy véletlenül megindul.
Nem is értem, hogy mi szükség volt a korláthoz csatolni?? Sok volt a koko az előző napi afterpartyn.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »