Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fejkamerával vette fel, ahogy túléli a lavinát

2017.01.17. Bata Attila

Múlt hét szerdán egy snowboardost sodort el a lavina a kanadai Whistler síterepéhez közeli hegyekben. A snowboardost valószínűleg az airbag hátizsákja mentette meg, amely a felfújása után a hótömeg tetején tartotta. A hátizsákot ajándékba kapta a barátaitól.
Egy hónappal ezelőtt, Tom Oye, egy Whistler-ben élő ausztrál ajándékba kapott egy airbag hátizsákot születésnapjára. Ahogy a videóban látható és hallható, nagyon jól jött ez az ajándék a múlt héten, amely akár második születésnapnak is felfogható.

Az esetet a szemközti hegyről figyelhette a síterep egyik helyi alkalmazottja is, aki éppen lavina ellenőrzéseket tartott. Elmondása szerint az aznapi tesztjei azt mutatták, hogy veszélyes volt pályán kívül síelni. Véleménye szerint nehéz megmondani, hogy airbag nélkül is sikerült volna az ausztrálnak megúsznia a kalandot, de így utólag eléggé szerencsésnek vallhatta magát.

Lavina a távolból
Lavina a távolból
Az ausztrál snowboardos egy Black Diamond JetForce típusú hátizsákot viselt, amelynek lítium akkumulátora három másodperc alatt 200 liter levegőt pumpál a zsákba, amely nagy segítség ahhoz, hogy a bajba jutott a hógörgeteg tetején maradjon. 
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.