Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fekete színű hó esett Szibériában

2012.12.16. Bata Attila

Fekete színű hó esett Szibériában A szibériai Omszk környékén elég furcsa időjárási jelenségek uralkodnak ebben az évben is. Ezen a héten kétszer hullott fekete hó, amely után a helyiek nyomban hívták a hatóságokat. A közeli ipari üzemek miatt is gyakran történnek furcsaságok a környéken, a nyáron például fehér por hullott az égből.
Szerdán és csütörtökön feketés árnyalatú hó takarta be a helyi utcákat és kerteket a szibériai Omszkban. A helyiek azonnal jelentették az esetet, a hatóságok kijöttek és mintákat vettek, de valószínűleg nem kell majd sokáig keresni a különös havazás okait. A környéken több nagyobb ipari üzem is található, a mostani furcsa havazás két „gyanúsítottja” közül az egyik a helyi feketeszéntelep, a másik pedig egy erőmű.

Idén, a nyár végén fehér por hullott az égből, akkor a hatóságok a közeli olajfinomítót büntették meg, bár a vegyi üzem végig tagadta, hogy tőlük származott volna a fehér por. 2007-ben sárga színű hó esett a környéken, ott is sokan a valamelyik helyi üzemre tippeltek, de a hatóságok végül is az Ázsiából idekeveredett homokszemekkel magyarázták a hó furcsa színét.

KOMMENTEK
cannibale | 2012.12.16. 21:23
Addig úgy sem nyugszunk amíg haza nem vágjuk az egész bolygót! :(
netgo97 | 2012.12.17. 14:42
hát ez itt a baj
hlaci | 2012.12.17. 22:39
Kész a " Világvége " hangulat !

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.