Felújítják a régi libegőt a Szlovák Paradicsomban

2019.09.02. Bata Attila

Megkezdték az évek óta nem üzemelő egyszemélyes libegő bontását a Szlovák Paradicsomban. Dedinky településről a Geravy-fennsíkra közlekedő libegőt a tervek szerint jövő áprilisában adják át.
A régi lift (TASR/Oliver Ondráš)
h i r d e t é s
1970-ben adták át a magyar turisták körében is népszerű hegység libegőjét, amelyet néhány évvel ezelőtt használtak utoljára. A pontos bezárás nem igazán egyértelmű. A lanovkákban naprakész szlovák szakportál szerint utoljára 2009-ben üzemelt, de a helyi polgármester szerint 2011-ben állították le.

A két kilométer hosszú lift 220 méteres szintkülönbséget tett meg, és egyszemélyes üléseivel óránként 270 utast tudott szállítani.

Bezárása nem tett jót a környék idegenforgalmának, az újjáépítéssel ismét vonzó turisztikai célpont válhat a környékből.
Helyszíni beszámoló a bezárás után, benne régi felvételeken a korábban üzemelő libegő
Érdekesség, hogy a korábbi együléses helyén ismét "csak" együléses lift épül. A helyiek is szerették volna, ha legalább a kétszemélyes, komfortosabb változat épül meg, de a tervek nem kapták meg az engedélyt, így férőhelyek számában minden marad a régiben.

Természetesen az új lift már modernebb lesz, a régi lift kommunikációs vezetékeit és az üléseket már leszerelték, hamarosan a drótkötelet és az oszlopokat is elbontják.

Ha minden jól megy, akkor az új libegőt 2020 áprilisában adják át. 
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.