Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Flachau: 7,5 kilométer kábelt loptak el a síterepről

2011.12.06. Bata Attila

Flachau: 7,5 kilométer kábelt loptak el a síterepről A november elejei elmaradt finnországi futamot karácsony előtt az ausztriai Flachauban pótolják. A szervezők már meg is kezdték az előkészületeket. Például kiszállították a verseny rendezéséhez szükséges kábeleket, amelyet ismeretlen tolvajok magukkal vittek. A kár 37.000 euró.
Nem csak Bánkút lehet a kábeltolvajok célpontja, hanem úgy látszik már Ausztriában sem biztonságos a síterepek üzemeltetése. Flachau turizmusa hatalmas ajándékot kapott azzal a lehetőséggel, hogy az elmaradt finn futamokat december 21-én és 22-én a salzburgi síterepen pótolják be, így időben megkezdték az előkészületeket is.

A versenyhez szükséges elektronikai felszereléseket már a helyszínre szállították és fémkonténerekben tárolták, összesen 7,5 km hosszú elektromos kábelt és 470 darab kapcsolót. A jelenleg ismeretlen tolvajok ezt a két konténert törték fel, és a teljes tartalmukat elszállították. Biztosan gépesítve voltak, hiszen csakis megfelelő szállítóeszközzel lehetett elvinni a körülbelül 800 kilogrammnyi elektromos alkatrészeket.

A rendőrség jelenleg teljes sötétségben tapogatózik. Semmi nyomot nem találtak eddig, senki sem tudott értékelhető információt adni. Csak annyi biztos, hogy kedd reggelre törték fel a helyi benzinkút mellett tárolt két konténert. A rendőrség azt feltételezi, hogy a tolvajok megrendelésre dolgoztak és kapcsolatban állnak illegális fémfelvásárlókkal. Az ellopott alkatrészek értéke körülbelül 37.000 euró (kb. 11 millió forint).
KOMMENTEK
Egér 64 | 2011.12.06. 07:00
Biztos "svédek" voltak....:P
kri0723 | 2011.12.06. 16:39
csak a finnek tehették, mert megharagudtak ,hogy máshol lesz a verseny :D
Marita2 | 2011.12.07. 10:40
:( "embertelenség"..:(
Rambo | 2011.12.07. 20:17
Kalandozó "magyarok"?
huligan | 2011.12.08. 12:04
Ezek nemesfém tolvajok voltak, azt mindenki tudja melyik náció, én csak reménykedem hogy nem a magyar területekhez tartozó kolóniából való...:(

Szállástippek
Hideaway Dachstein West
2022 decemberében megnyílt új apartmanház, alpesi környezetben Dachstein West síterep annabergi A1-es felvonójától 8 km-re. 4-6 fős kényelmes, tágas apartmanokkal és 8 fős Penthouse lakással és wellnessel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpin Apart Flachau
Az Alpin Apart vidékies hangulatú, 2-8 fős modern apartmanjai Flachau / Reitdorfban találhatóak, a SpaceJet 1 felvonó völgyállomásától kb. 2,5 km-re. A ház elől ingyenes síbusz indul a sífelvonóhoz. Wellness: beltéri és nyáron kültéri medence, szauna, gőzkabin.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Happy Flachau apartmanok
Az apartmanház Flachau központi, ám mégis nyugodt részén várja vendégeit, a StarJet 1 felvonótól kb. 300 méterre és 100 méterre a legközelebbi pékségtől. Szauna és infrakabin is kényezteti a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.